Dedesinin torunu Küba’da

Cuba Solidarity Campaign’in International Brigade’in düzenlediği gönüllü çalışma grubu ile 6 Temmuz’da Küba’ya uçacak olan Aydın Emre Dikerdem, 3 hafta boyu Küba ekonomisine katkı için gönüllü çalışacak.

Mehmet Ali Dikerdem, 1991’de Yunus Emre’nin birinci yıl anma yılıydı. Oğlumun adını bu nedenle Emre koyduk. Dedesi Mahmut Dikerdem de torunum aydın olsun diyerek Aydın adını koydu… Aydın Emre liseyi birincilikle bitirdi. İngiltere’de 500 öğrenci arasında iktisat kompozisyon yarışmasında ilk 15’e girmeyi başardı” dedi.

Mehmet Ali Dikerdem, oğlunun Küba yolculuğuna çıkarken dede Mahmut Dikerdem’in 1965’te Türkiye’nin Gana Büyükelçisi’yken devrimci Che Quevera ile birlikte görüşmesinde çekilen fotoğrafı da vereceğini söyledi. Mahmut Dikerdem’in büyükelçi olduğu yıllarda bağımsızlığını henüz kazanmış olan Gana’nın devrimci lideri Kwame Nkrumah batıya ve ABD’ye meydan okuyordu.

Aydın Emre de A levellerinde başarılı olabilirse Oxford Üniversitesi’ne kabul edileceğini belirterek tarih ya da Sheffield Üniversitesi’nde politika okumak istediğini söyledi.

FOTOĞRAF: Toplumsal çalışmalarıyla da tanınan Middlesex Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Ali Dikerdem’in oğlu Aydın Emre Dikerdem Küba’ya giderek şeker kamışı hasadında çalışacak.

Dede Mahmut Dikerdem (en solda) de 1965’te Türkiye’nin Gana Büyükelçisi’yken Küba Devrimi’nin kahramanlarından Che Quevera (ortada) ile Gana’nın 8’nci bağımsızlık kutlamalarında görüşmüştü…

832620cookie-checkDedesinin torunu Küba’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.