Delik kondom, “Yüksek Mahkeme”yi meşgul etti

Nova Scotia Eyaleti’nde geçtiğimiz yıl sevgilisiyle yatağa giren genç adamın kullandığı kondoma bilerek makasla ufacık iğne ucu kadar kesik attığı, böylece kız arkadaşını hamile bırakmaya niyetlendiği saptanınca dava ırza geçmek ve tecavüz olarak ele alındı.

Craig Jaret adlı Kanadalı erkeğin kullanacağı kondom-prezervatife iğne ucu kadar delik açıp adı açıklanmayan sevgilisini kandırdığı, onunla güvenli seks yapacağına söz verip bu sözünü tutmadığı, böylece kızın hamile kaldığı iddiası bir süredir Kanada basınında herkesi ilgilendiren mevzu olmuştu.

Sonunda yerel mahkeme Craig adlı erkeğin sevgilisinin güvenini suistimal edip onun bir biçimde ırzına geçtiğine karar verdi. Craig’in avukatları ise ¨Altı üstü iğne deliği kadardı, oradan sızıvermiş, bazen olur, ciddiye alınacak ne var!¨ biçiminde teknik itirazlarda bulundu.

Bunun üzerine davayı Kanada’nın Yargıtay’ı sayılacak üst mahkemeye gönderen yargıçlar, kondom davasını böylece milli mesele yaptı. Yargıtay, son dakikada aldığı kararla, Craig’i suçlu bulup ¨Bilerek iğne ucu kadar makasla delik açtığı ve spermlerini kız arkadaşına enjekte ettiğini¨ kabul etti. Craig, ¨Çocuk benim çocuğum, annesiyle evlenmeye hazırım¨ dediyse de ceza almaktan kurtulamadı. Fakat mahkeme aşırı bir ceza vermeyip yakında baba olacak Craig’e sadece 18 ay hapis verdi.

1560870cookie-checkDelik kondom, “Yüksek Mahkeme”yi meşgul etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.