Demirtaş: Beni arayacağına…

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sancaktepe’de düzenlenen mitingde konuştu. “Yarın hep birlikte Türkiye’nin bütün mahallelerinde düğün kurmaya hazır mısınız” diye soran Demirtaş, “Karanlık günlerden çıkacağız” dedi. Demirtaş’ın konuşması sık sık “Katil Erdoğan” sloganları ile kesildi.

Diyarbakır’daki bombalı saldırıyı değerlendiren Demirtaş, “Dün Diyarbakır meydanında büyük bir katliamla, alçakca bir saldırıyla halkımız karşı karşıya kaldı. Buradan bir kez daha Diyarbakır halkının duruşunu kutluyorum. 350’den fazla yaralı arkadaşlarımız . Halen 30 arkadaşımızı ağır yaralı. İnşallah onlarda sağlığına kavuşacak yarın akşam seçim zaferimizi görecekler” diye konuştu.

“Ahmet Kaya’nın okuduğu dörtlük ile Diyarbakır’a selam gönderelim” diyen Demirtaş, Kaya’nın Diyarbakır Türküsü’nün şu dizelerini söyledi:

“Üzülme sen, üzülme başını öne eğme
Gün olur kavuşuruz, dert etme Diyarbakır
Ağlama sen ağlama kanlı bezler bağlama
Bu yangın söner bir gün, ağlama Diyarbakır.
Ey fırtınalı bayır, ey mazlum Diyarbakır
Dağlarında kızıl ateş, alnımda kızıl bakır
Çiğdemler solar gibi, anneler yanar gibi
Dizlerine döküldüm, ağlama Diyarbakır”

“ÖFKEYLE KIZGINLIKLA HAREKET ETMEYECEĞİZ”

Demirtaş ,”Dün Diyarbakır’dan büyük bir provokasyonla, katliamla halkın iradesini teslim almak isteyenler orada küçük bebekten yaşlısına kadar çelik bir iradeyle karşılaştılar. Orada herkes ayaklar altında ezilsin diye provokasyona getirmeye çalıştılar” şeklinde konuştu.

Havuz medyasının gazetelerinin manşetlerini gösteren Demirtaş, Erdoğan’a seslenerek, “Sen beni arayacağına bu paçavraları çıkaranları ara…” dedi.

Demirtaş, “Öfkeyle kızgınlıkla hareket etmeyeceğiz. Vicdanla hareket edeceğiz, sandığa gideceğiz ve yarın akşam bu belalardan kurtulacağız” diye devam etti.

1454750cookie-checkDemirtaş: Beni arayacağına…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.