Düşen helikopterler İngiltere’nin

İngiltere Savunma Bakanı Des Browne tarafından yapılan açıklamada, iki İngiliz helikopterinin düştüğü, ölen ve yaralanan askerlerin de İngiliz olduğu bildirildi.

Açıklamada, ilk bilgilere göre helikopterlerin kazara düştükleri, iki askerin öldüğü, biri ağır üç askerin yaralandığı belirtildi.

ABD ordusu adına yapılan açıklamada, koalisyon gücünden iki helikopterin büyük olasılıkla çarpıştıktan sonra düşmesi sonucu iki askerin öldüğü, beşinin yaralandığı açıklanmıştı.

Ajanslar, Amerikan ordusuna dayanarak verdikleri haberlerde, helikopterlerin ABD’ye ait olduğunu duyurmuştu.

Irak’taki İngiliz güçlerinin ülkenin güneyindeki Basra’da konuşlandığına, nadir olarak Bağdat’ın kuzeyinde uçuş yaptığına dikkat çekiliyor.

Bağdat’ın 19 kilometre kuzeyinde düşen iki helikopterle ilgili ABD açıklamasında da, ilk belirtilerin helikopterlerin havada çarpışması sonucu düştüğünü gösterdiği ve kazanın nedenine ilişkin soruşturma yürütüleceği belirtti.

Amerikalı yetkililer daha sonraki açıklamalarında askerlerin Amerikalı değil, İngiliz olduğuna dair bilgileri de araştırdıklarını kaydetti.

BUGÜNKÜ SALDIRILAR

Irak’ın başkentinde bugün, kalabalık bir pazar yerinde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırılarda 18 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Bağdat’ın kuzeyinde de bir minibüste düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 8, yaralıların sayısının 11 olduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, güneydeki Kerbela kentinde dün düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 47, yaralı sayısının da 224 olduğunu açıkladı. (BBC)

FOTOĞRAF: Arşivden

 

1149640cookie-checkDüşen helikopterler İngiltere’nin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.