Düşen uçak için Erdoğan devrede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kazadan yara almadan kurtarılan Mustafa Bahçecioğlu isimli yolcu ile telefonla görüştüğü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi. Bahçecioğlu’nun, Başbakan Erdoğan’a, “kazada ölü sayısının çok az olduğunu ve çok sayıda yaralı bulunduğunu” söylediği bildirildi. 

THY Yönetim Kurulu başkanı Candan Karlıtekin, şu ana kadar kendilerine ölüm olayı bildirilmediğini, uçakta biri bebek 127 yolcu ve 7 mürettebat olduğunu bildirdi. Karlıtekin, çoğunluğu uçağın arka bölümünde olmak üzere 20 civarında yaralı bulunduğunu söyledi. 

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, düşen uçakta can kaybı olmadığını bildirdi. 
     
PİSTE 500 METRE KALA DÜŞMÜŞ
     
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-Amsterdam seferini yaparken düşen THY uçağıyla ilgili, ‘Ümidimiz temennimiz can kaybı olmadan bu kazanın bu şekilde atlatılmış olmasıdır” dedi.

Bingöl’de bulunan Bakan Yıldırım, uçağın Amsterdam Hava Limanına inerken, piste 500 metre kala toprak alana düştüğünü söylerken, “Uçağın arka kısmında herhangi bir yangın olmadığı, yolcular arasında yaralıların olduğu bilgisi geldi. Ümidimiz temennimiz can kaybı olmadan bu kazanın bu şekilde atlatılmış olmasıdır. Uçakta 135 yolcu, 8 mürettebat var. Şu anda elimdeki bilgiler bunlar” dedi. 
     
BİLGİLER KESİN DEĞİL
     
Çırağan Sarayı’nda düzenlenen DEİK yemeğine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Amsterdam’da iniş yaparken yere çakılan uçakta patlama olmadığını, uçağın düz bir araziye iniş yaptığı yönünde bilgiler geldiğini bildirdi ve şunları söyledi: 

“Biz de sizler gibi haberi biraz önce aldık. Şu anda ilgili bütün birimlerimiz konunun üzerinde, Ulaştırma Bakanlığımız, THY başta olmak üzere, aynı zamanda Hollanda’daki büyükelçiliğimizden Rotherdam başkonsolosluğumuzdan bir heyeti hemen olay mahalline yolladık. Şu ana kadar gelen bilgilerden herhangi bir patlama, infilak olmadığı, uçağın düz bir araziye iniş yaptığı yönünde bilgiler geliyor. Ama bu bilgilerin hiçbirisi resmi değil, kesin bilgiler değil. Umarız ki en az zararla en az sıkıntıyla bunu atlatırız. Hem Hollanda, hem bizim makamlarımız olay yerinde çalışıyor.” 
     
İKİ KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU
     
Boeing 737-800 tipi “Tekirdağ” adlı uçağın Schiphol havaalanına inişi sırasında yere çakılması, THY Genel Müdürlüğünde hareketli dakikalara neden oldu. Şirket bünyesinde kriz merkezi oluşturulurken, THY yetkililerinden oluşan bir heyet de Hollanda’ya hareket etti. 

Uçağın kaptan pilotunun Hasan Tahsin Arısan olduğu belirtildi. 

Bu arada, düşen uçak ile ilgili Sivil Havacılık Genel Mürdürlüğünde de kriz masası oluşturuldu. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılıktan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile bütün daire başkanları kriz merkezinde toplandı.

1189250cookie-checkDüşen uçak için Erdoğan devrede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.