Deniz Feneri’nde son viraj

Almanya’da “yüzyılın bağış yolsuzluğu” olarak adlandırılan, Türkiye’de ise dönemin Adalet Bakanı’nın “bana ne ya” dediği Deniz Feneri vurgununa ilişkin soruşturmada son dönemece girildi. 26 Ağustos 2011’de soruşturmaya atanan savcılar iddianameyi yazmaya başladı.

Almanya’da yüzyılın bağış yolsuzluğu olarak adlandırılan Deniz Feneri e.V vurgununa ilişkin Türk savcıların yaklaşık 3.5 yıldır yürüttüğü soruşturmada sona gelindi. İddianamenin yazımına başlayan ve önemli yol alan savcıların hedefi davayı bahara kadar açmak.

Bu arada Kanal 7 ve şüphelilerin şirketlerinde yapılan aramalar öncesi, bilgisayarlarda silinen verilerin büyük bölümü geri getirildi. Bilgisayar uzmanlarından oluşan bilirkişiler, 485 bilgisayardan kurtardığı bulguları yaklaşık 400 sayfada raporlaştırarak savcılara sundu.

Almanya’da “yüzyılın bağış yolsuzluğu” olarak adlandırılan, Türkiye’de ise dönemin Adalet Bakanı’nın “bana ne ya” dediği Deniz Feneri vurgununa ilişkin soruşturmada son dönemece girildi.

Eylül 2008’den bu yana sürdürülen, sık sık çeşitli müdahalelere uğrayan, savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz’ın görevden alınmasıyla tartışmaların odağına iyice yerleşen soruşturma tamamlandı. 26 Ağustos 2011’de soruşturmaya atanan savcılar Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş, dosyadaki tüm bilgi, belge ve ifadelere ilişkin okumalarını büyük oranda tamamladı. Bu okumalardan alınan çeşitli notlar ile iddianameyi yazma işlemi başlatıldı. İddianamenin en iyi ihtimalle bahara doğru çıkabileceğini belirtildi.

ALİCAN ULUDAĞ/Cumhuriyet

1324520cookie-checkDeniz Feneri’nde son viraj

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.