‘Deniz Gezmiş Parkı’na soruşturma

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, geride bıraktığımız aylarda hizmete açtığı “Deniz Gezmiş Parkı” yüzünden soruşturmaya uğradı. Cumhuriyet Savcılığı’nın “şikayet üzerine” soruşturma açtığı Battal İlgezdi, “Asılarak katledilen Deniz Gezmiş’in ismini bir parka vermek suç değildir” ifadesini kullandı.

Gençlik önderi Deniz Gezmiş’in adını Ataşehir’deki bir parka veren ve Gezmiş’in heykelini yaptırtan CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Cumhuriyet Savcılığı’nın “şikayet üzerine” açtığı soruşturmada ifade verdi.

www.gercekgundem.com’a ulaşan bilgiye göre, geride bıraktığımız günlerde savcılığa davet edilen İlgezdi, “Suçu ve suçluyu övmek” iddiasıyla açılan soruşturmada savunma yaptı. İlgezdi ifadesinde “Deniz Gezmiş’in ismini parka vermek suç değildir” dedi. Savcılık, ifadenin alınmasının ardından soruşturmayı tamamladı. İlgezdi hakkında dava açılmadı. Cumhuriyet Savcısı mütalasında Deniz Gezmiş ismiyle park açmanın suç olmadığını dile getirdi.

Öte yandan, soruşturmayı Gerçek Gündem.com’a değerlendiren CHP’li Battal İlgezdi, “Deniz Gezmiş gibi bir devrimcinin ismini parka vermeyi bilinçli olarak tercih ettik. Suç işlediğimize inanmıyoruz. Önümüzdeki günlerde ise cunta tarafından asılarak katledilen devrimci Erdal Eren’in adına bir park açacağız” dedi.

Nazım Hikmet Parkı ve heykelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açtığını da hatırlatan İlgezdi, “Umarım sayın genel başkanımız Erdal Eren Parkı’nı da açar. Yaşı büyütülerek katledilen Eren’in isminin bir parkta yaşatılmasına katkı sunar” dedi.

1299280cookie-check‘Deniz Gezmiş Parkı’na soruşturma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.