Denktaş ilk kez acı konuştu…

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, kendisine mektup yazarak Türkiye’nin AB’den müzakere tarihi alarak döndüğü Brüksel Zirvesi’nden çıkan Kıbrıs kararına ilişkin görüşünü soran bir asteğmene gönderdiği mektupta, ‘Kıbrıs, hükümetin AB yolculuğu nedeniyle gözü kararmışlığı karşısında, bence kaybedilmiş bir davadır’ görüşünü dile getirdi.

Mektubuna, ‘Cumhurbaşkanı olarak istihkam yedek teğmeni dostumun sorularını cevaplamaya kalksam, yine Cumhurbaşkanlığının kaçınılmaz kısıtlamalarına sığınmak zorunda kalacağım aşikardır’ diye başlayan Denktaş, şöyle devam etti:

DURUMU KURTARAMAYIZ

‘Dolayısıyla 1974 Barış Harekátı ile yeniden doğmuş ve Kıbrıs’ın Türkiye açısından bir güvenlik meselesi, Türk toprağı olduğuna inanarak 52 yıldır bu inançla meslek, aile düşünmeden bir haklı davanın kutsallığına inandırarak herşeyini ortaya koymuş bir ferd olarak sorularınızı, kendimi kısıtlamaksızın gönülden cevaplayacak olursam, ‘Aziz teğmenim, Kıbrıs bizdeki mutlak ve katıksız barış severlerin katkısı ve Türk Hükümetinin AB yolculuğu nedeniyle gözü kararmışlığı karşısında bence, kaybedilmiş bir davadır.’ 1974’de olduğu gibi karşı tarafın bir çılgınlığı nedeniyle yüce Allah tarafından bize yeniden olağanüstü bir fırsat verilmezse durumu nasıl kurtarabileceğimizi göremiyorum.
Karardaki tavsiyelerden kaçta kaçından pazarlık yoluyla Türkiye yakasını sıyırabilecektir, belli değil. 10-15 yıl sonra Türkiye’nin üye yapılıp yapılamayacağı, AB’nin kendisinin ne olacağı da belli değil. ’

MAHALLE TAKIMINA YENİLMEYELİM

‘TC’nin devlet politikası, TBMM kararlarında duruyor. Bugüne kadar bunlar unutulmuş durumda, Güvenlik Kurulu kararlarını dinleyen mi var?’ diyen Denktaş, mektubunu şu sözlerle noktaladı:

‘Endişem, ‘Şu Kıbrıslılar Rumlarla birleşmek istiyor, Türkiye’yi istemiyor, Kıbrıs milli ve stratejik bir dava değildir’ diyerek, ‘Milli maçın şampiyonu Türkiye’ topu ‘Kıbrıs’taki mahalle takımına’ atarak yenilgiye, Kıbrıs’ın kaybına seyirci kalmasıdır. İnşallah yanılırım.’

1097140cookie-checkDenktaş ilk kez acı konuştu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.