Depremde ölenler hüzünle anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 tarihinde merkez üssü Gölcük olan 7.4 büyüklüğündeki depremde ölenler için Kocaeli Fuar Alanı’nda anma etkinliği düzenledi.
Güneş Sahnesi’nde düzenlenen anma etkinliği, deprem şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice’nin de katıldığı anma etkinliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu’nca konser ve sema gösterisi düzenlendi.


Kuran-ı Kerim de okunduğu anma etkinliğinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, depremde vefat edenleri rahmetle andıklarını söyledi.
5 bin 383 kişinin yaşamını yitirdiği Gölcük’te de deprem şehitleri için anma töreni düzenledi.


Gölcük Belediyesi’nce düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıldı. Kavaklı kıyısında toplanan depremzedeler, daha sonra meşalelerle yürüdü.


Marmara Depremi’nde yaşamlarını yitirenler, Adapazarı’nda, depremin yaşandığı saat 03.02’de anıldı.


Sakarya Sivil Savunma ekiplerinin de katıldığı Atatürk Kültür Merkezi önündeki törene katılan yaklaşık 30 kişilik grup, depremde ölenler için saygı duruşunda bulundu.



 

1046990cookie-checkDepremde ölenler hüzünle anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.