Derin Gırtlak FBI ajanı çıktı

ABD’li Vanity Fair dergisi, bu kişinin şu anda 91 yaşında olan emekli FBI görevlisi Mark Felt olduğunu yazdı. Washington Post gazetesi muhabirleri Bob Woodward ve Carl Bernstein’e önemli bilgiler verip skandalın ortaya çıkarılmasını sağlayan ve siyaset çevrelerinde ‘derin gırtlak’ olarak nitelendirilen kişinin kimliği bunca yıldır esrarını koruyordu.

İKİ KİŞİLİK SIRDI

u anda Washington Post’un genel yayın yönetmeni olan skandalı ortaya çıkaran gazetecilerden Carl Bernstein, ‘derin gırtlağı’ bilen sadece iki kişi olduğunu ve kaynak ölene kadar kimliğini açıklamayacaklarını söyledi. Dergideki haberi okuduğunu belirten Bernstein, ‘30 yıl boyunca bir şey söylemedik, şimdi de hiç bir şeyi açıklama niyetinde değiliz’ dedi.

Washington Post, Watergate skandalını 19 Haziran 1972’de gün ışığına çıkarmıştı. Woodward ve Bernstein, Nixon’ın 1972 seçimleri öncesi Demokrat rakibi George Mcgovern’in kampanyasını yürüttüğü Watergate binasındaki telefonlarını gizlice dinlettiğini belgelemişlerdi. Nixon, 1972’de ikinci kez başkan seçilmiş, skandal ortaya çıkınca azledileceğini anlayıp 8 Ağustos 1974’te istifa etmek zorunda kalmıştı.  

1107640cookie-checkDerin Gırtlak FBI ajanı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.