Derman derman arıyor

Fon bulabilmek amacıyla, ‘The Big Lottery’ dahil yaptığı tüm başvurularına olumsuz yanıt gelmesi üzerine Haringey’deki hizmetlerine son vermesi gündeme gelen Derman direktörü Algın Saydar, en başta hizmetlerden yararlananları toplantıya davet ederken, “gerekli paranın bulunabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmayı sürdüreceğiz” dedi.


Aile doktorlarındaki sağlık görevlileriyle, Türkçe ve kürtçe konuşanların dil ve kültürel anlamda iletişimlerini sağlamak amacıyla 2002 yılında kurulan Derman hizmetlerinden, 2008 yılında, Haringey’de 4 bin 632 kişinin yararlandığını belirten Saydar, bu hizmetin ortadan kalkmasıyla çok sayıda insanın mağdur olacağını söyledi.


12 ocak günü yapılacak toplantıda, hizmet götürülen toplum üyelerinin önerilerinin de alınacağını açıklayan Saydar, bu hizmetlerden yararlananların Derman’a sahip çıkmasının önemine değindi.


Saydar toplum üyelerinden, mahalle doktorlarında veya diğer sağlık kuruluşlarında, Derman hizmetlerine olan ihtiyaçlarını ısrarla dile getirmelerini isteyerek  “Derman devlet olanaklarıyla yürüyen bir kuruluş değil, çeşitli kuruluşlardan alınan mali destek ve toplum içinden kişilerin özel çabalarıyla yürütülen bir kurumdur. Ancak, tek tek herkesin çabasıyla bu hizmeti Haringey’de yeniden yaşama geçirebilmek mümkün olur” dedi.


Mali kaynak bulmak konusunda yaşanan zorluklar, bazı kaynakların 2012 Olimpiyat Oyunları’na kaydırılması ve  içinde bulunduğumuz ekonomik krizle açıklanmasına rağmen, bu durumun, hükümetin, tek bir topluma hizmet veren kuruluşlara yaptığı destekleri çekme politikasıyla paralel olduğu da düşünülüyor. Kurumsal yeniden bir yapılanmayı gündeme getirecek olan bu politikanın, özellikle ‘Common wealth’ ülkeleri olarak bilinen, İngiliz Milletler Topluluğu dışındaki ülkelerden gelenleri etkilemesi bekleniyor.


Haringey Derman hizmetleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı, 12 Ocak Pazartesi günü, St. Ann’s Vicarage, South Grove N15 5LE adresinde, saat 13.30’da yapılacak.

820090cookie-checkDerman derman arıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.