Derviş: Yavaşlama tüm dünyayı etkiler

Kemal Derviş, BM’de, 2008 yılında kalkınma programı ile ve BM’nin kalkınma önceliklerini anlatan bir basın toplantısı düzenledi.


Derviş, dünyadaki genel ekonomik görünümle ilgili bilgi vererek, zengin ülkelerin ekonomik büyümesinin yavaşladığını, başta ABD, Japonya ve AB üyesi ülkeler olmak üzere ekonomik büyüme oranlarının bu yavaşlamayı gösterdiğini anlattı.


Dünyada ilk kez böyle bir gelişmenin yaşandığını anlatan Birleşmiş Milletler yetkilisi, dünya ekonomik performansının artık daha çok Çin gibi gelişmekte olan ülkelerin büyümeleriyle ölçüldüğünü, dünya ekonomik büyümesinin yarısının gelişmekte olan ülkelerden geldiğini vurguladı.


Bu kapsamda, gelişmekte olan ülkelerin ekonomik canlılığın dünya ekonomisi açısından bir şans olduğunu belirten Derviş, bu ülkelerin dünya ekonomik karar verme mekanizmalarında daha fazla sese sahip olmaları gerektiğini vurguladı.


BM Kalkınma Programı Başkanı Derviş, zengin ülkelerde görülen bu ekonomik yavaşlamanın henüz durgunluk düzeyine ulaşmadığını, ancak böyle olması durumunda bunun dünya kalkınmasına olumsuz etkide bulunacağı, zengin ülkelerdeki bu ekonomik durgunluğun tüm dünyayı etkileyeceğini dile getirdi. (BBC)


FOTOĞRAF: Derviş: Ekonomik büyümenin yarısı gelişmekte olan ülkelerden


 



 

1053950cookie-checkDerviş: Yavaşlama tüm dünyayı etkiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.