Derviş’ten merkez bankalarına uyarı

Derviş, dünyadaki mali çalkantının büyük ihtimalle devam edeceğini belirterek, merkez bankalarının çok dikkatli olması gerektiğini, bundan Türkiye dahil tüm dünyanın olumsuz etkileneceğini kaydetti.


Derviş, “Yani şu anda çalkantı var, inişler çıkışlar var, ancak bunlar finans piyasalarının içinde olan olaylar, reel ekonomiye büyük ölçüde sirayet etmiş durumda değil, ama o tehlike var ve o tehlike gerçekleşirse tabii bütün dünya ekonomik büyümesinde bir yavaşlama olur, bu Türkiye’yi de etkiler, Türkiye’nin ihracatını, ekonomik büyümesini, istihdamını etkiler. Türkiye’nin bu konuda tetikte olması, özellikle Avrupa ve ABD merkez bankalarının hareketlerini yakından takip etmesi gerekir” dedi.


Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi daimi olmayan üyeliği için çok ciddi çalıştığını belirten Derviş, BM Genel Kurul toplantıları için gelecek hafta New York’a gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Eylül’de düzenlenecek BM İklim Değişikliği üst düzey toplantısına katılacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.


“TÜRKİYE BİNYIL HEDEFLERİNİ YAKALAYABİLİR”


Kemal Derviş, Binyıl Kalkınma Hedeflerinin, tüm uluslararası toplumun benimsediği hedefler olduğunu belirterek, “2007’de yarı yola vardık ve bazı ülkeler şimdiden bazı hedefleri yakalamış durumda” dedi. Türkiye’de de hedefler açısından ilerleme olduğunu vurgulayan Derviş, anne sağlığıyla ilgili hedefte bir sorun yaşandığını, ancak özellikle eğitim hedefinde son zamanlarda hızlı bir iyileşme görüldüğünü belirtti. 


Derviş, Türkiye’nin, 100 milyar doları aşan ihracatıyla dünyada çok önemli bir ülke olduğunu, Türkiye’de hızlı ekonomik büyüme sürecinin devam ettiğini söyledi.

1048220cookie-checkDerviş’ten merkez bankalarına uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.