Devrim şehidi Kubilay anılıyor

Menemen olayının Cumhuriyete başkaldırı niteliğinde olduğunu dile getiren Sezer, Kubilay’ı katledenlerin temsil ettiği zihniyetin ve günümüzdeki uzantılarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Sezer, Kubilay’ın şehit edilişinin 75. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Menemen’de bir grup gericinin gerçekleştirdiği eylemin, Cumhuriyet karşıtlarının çirkin yüzünü göstermesi yönünden ibretle anımsanması gerektiğini vurguladı.


Sezer şöyle dedi:
“Bağnaz düşüncelerin birey, toplum ve devlet yaşamını etkilememesi için duyarlı olmalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmeliyiz.”


BÜLENT ARINÇ


TBMM Başkanı Bülent Arınç da yayınladığı mesajda “Cumhuriyetimiz uğruna canlarını feda edenlere sahip çıkmak ve onların adını yaşatmak, bizler için bir görevdir.” dedi.


Arınç, Cumhuriyetin aydınlık ilerleyişi noktasında herkesi, güç ve gönül birliğine çağırdı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, Türk milletinin Cumhuriyet değerlerini, milli birlik ve beraberliğini her şart altında korumaya kararlı olduğunu belirtti.


Erdoğan, “Kubilay’ın bu kararlılığın sembolü olarak Cumhuriyet tarihinde müstesna bir yeri vardır.” diye konuştu.


HİLMİ ÖZKÖK


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de, irticanın daima Türkiye’nin aydınlık geleceğinin en büyük düşmanı olageldiğini belirterek, “Özellikle son yıllarda irticai faaliyetlerde gözlenen hızlı artış, genç beyinlerin artan oranda karanlık çevrelerce esir alınmasına sebep olmaktadır” dedi.


Orgeneral Özkök, gençlere kendilerini bekleyen tehlikeleri anlatabilmenin önemli bir yolunun, Türk ulusunun, Şehit Kubilay’ın şahsında simgeleşen başkaldırısını hafızalarda canlı tutmak olduğunu vurguladı.


 

1027160cookie-checkDevrim şehidi Kubilay anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.