Devrimci gençler Ulaş Bardakçı’ya yürüdü!

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bir araya gelen Devrimci Gençler, ‘Ulaş Bardakçı Devrimci Yolumuzda Yaşıyor’ pankartıyla yürüdü. Yürüyüş boyunca, ‘Mahir, Hüseyin, Ulaş Kurtuluşa Kadar Savaş, Mahirlerden Özenç’e Selam olsun Dev-Genç’e, Devrimci Yolumuz Çayanların Yoludur ve Devrim İçin Tek Yol Devrimci Yol’ sloganları attılar.

Ankara’da direnişlerinin 67. gününde olan ve 20 Şubat’taki büyük eyleme hazırlanan TEKEL işçileri de ellerinde karanfillerle anma etkinliğine katıldılar. Ulaş Bardakçı’nın mezarına karanfiller bırakan TEKEL işçileri, Ulaş ve Ulaş gibi devrim mücadelesinde hayatlarını kaybeden devrimcilerin, mücadelelerine örnek olduğunu belirttiler.

BİNLER OLUP GELECEĞİZ!

Anma sırasında Devrimci Gençler adına yapılan konuşmada, “Ulaş Bardakçı bundan 38 yıl önce katledildiğinde, onu katledenler Ulaş Bardakçı’nın unutulacağını zannettiler. Bugün ülkenin dört bir yanında mücadele eden binlerce devrimci genç ve burada Ulaş’a yürüyen yüzlerce devrimci genç bizim onlara cevabımızdır. Bugün Tekel direnişinde işçilerin mücadelesi nasıl Zonguldak, Tariş’i hatırlatıyorsa devrimci gençlerin bu direnişte verdiği emek ve özveri de Dev-Genç hatırlatıyor. Ulaş’ın yaşadığının en canlı örneği de budur. Ulaş Bardakçı, Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve diğer devrimciler bizlere emekçi halkın mutluluğu için ölümü göze alarak mücadeleyle yarattıkları büyük bir devrimci miras bıraktılar. Bugün DEV-GENÇ’li olmak hiçbir çıkar ve karşılık beklemeksizin emekçi halkın mutlu güzel günlerini yaratmak için mücadele etmektir. Ulaş’a söz veriyoruz, bugün binlerin yarın on binler olacağız, bugün buraya yüzlerce genç geldik yarın binler olup geleceğiz” ifadelerine yer verildi.

Yürüyüş, devrim andının içilmesinin ardından sona erdi.

ULAŞ BARDAKÇI?

THKP-C’nin ilk silahlı eylemlerine katılan Bardakçı, Mayıs1971’de, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının hapisten salıverilmeleri için İsrail Baş Konsolosu Efrayim Elrom’un kaçırılması eyleminde aktif olarak yer aldı.

Elrom’un kaçırılması ardından başlatılan Balyoz Harekâtı sırasında yakalanarak cezaevine konan Bardakçı, Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ziya Yılmaz ve Ömer Ayna ile birlikte Kasım 1971 ‘de Maltepe Askeri Cezaevi’nden firar etti.

İstanbul ‘da devrimci faaliyetlerini sürdüren Bardakçı’nın İstanbul Arnavutköy’de saklandığı ev 19 Şubat 1972 günü kuşatıldı. Bardakçı, saklandığı evde arama yapan polislerle giriştiği silahlı çatışma sonucunda öldürüldü. Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’na gömüldü.

Kaynak: http://www.yenidendevrim.org/

1500040cookie-checkDevrimci gençler Ulaş Bardakçı’ya yürüdü!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.