”DHKP-C’nin ‘irtibat bürosu’ kapatılsın”

De Donnea, bugün Federal Meclis’te Fehriye Erdal dosyasıyla ilgili olarak, Sosyalist Parti (SP) üyesi Adalet Bakanı Laurette Onkelinx ve hükümeti eleştiren bir konuşma yaptı.

Onkelinx, AB terör örgütleri listesinde yer alan ve Belçika adaleti tarafından da 28 Şubat’tan bu yana ”terör örgütü” olarak nitelendirilen DHKP-C’nin Brüksel’deki bürosunu kapatmayı reddediyor. Adalet Bakanı, bu türden bir karar almak için teröristlerin temyiz haklarını kullanmalarını ve adli sürecin sona ermesini beklediğini belirtmişti.

Hükümetin bu tavrının ”kabul edilemez” olduğunu söyleyen De Donnea, Brüksel Belediye Başkanlığı’nın hükümetten bağımsız olarak bu terör yuvasını kapatma yetkisi bulunduğunu, bu amaçla Bruges Ceza Mahkemesi’nin kararının dikkate alınabileceğini ve temel gösterilebileceğini söyledi.

De Donnea, ”DHKP-C üyelerinin, televizyonlarda bile konuşarak bizlerle alay etmeyi sürdürmeleri kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Adalet Bakanı Onkelinx, verdiği yanıtta, Bruges Ceza Mahkemesi’nin kararının temyiz nedeniyle kesinleşmiş sayılamayacağını söyledi.

1125080cookie-check”DHKP-C’nin ‘irtibat bürosu’ kapatılsın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.