‘Dilan’ın kafasına nişan aldılar’

1 Mayıs kutlamalarında yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp’in olay anında yanında olan arkadaşları yaşadıkları dehşet anlarını basın toplantısında anlattı.

Molotof taşıdığı iddia edilen Dilan’ın elindekinin sirke şişesi olduğu hatırlatan Dilek Odabaş “Kendi gözlerimle gördüm. Dilan, yakın mesafeden direkt kafasına nişan alınarak vuruldu o kapıda. Sonra da üzerine tekrar gaz bombaları atıldı” dedi.

Dilan’ın arkadaşları olayda yaralanan başka arkadaşlarını fotoğraflarını basınla paylaştı. Taksim’de bulunan İHD İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Dilan Alp’in olay anında yanında bulunan, gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan 5 arkadaşı ve dernek üyeleri katıldı. Olay anında Dilan Alp’in yanında bulunan arkadaşı Dilek Odabaş polislerin orantısız güç kullandığını öne sürerek şunları söyledi:

“Polisler, Dilan arkadaşımıza yaptığı gibi öldürmeye teşebbüs ettiler. 17 yaşındaki bir çocuğun elindeki elma sirkesi şişesini molotof kokteyli gibi göstererek bizden korktuğunu gösterdi. Dilan ne bir taş ne bir sopa kullandı. Kanını yerde bırakmayacağız.”

POLİS ZORLA ÇIKARDI

Tarlabaşı’nda sürekli gaz bombasına maruz kaldıklarını dile getiren İpek Ece Şener ise, “Valilik açıklamalarında polisin uzaktan müdahale ettiğini söylemişti. Ancak elimdeki fotoğraflarda orada yaralanan arkadaşlarımın hiç de uzaktan müdahaleyle bu hale gelmediğini gösteriyor. Aynı şekilde yanımda oturan Cihan’ın da bacağına 2 tane gaz bombası kapsülü isabet ettiğini gösteren fotoğraf var. Bunlar, kesinlikle bize nişan alındığını, bize zarar vermek istendiğini gösteriyor. Evine girdiğimiz aile bizi korumaya çalıştı. O evden biz polis zoruyla çıkarıldık” dedi.

Söz dergisi okuru olduğunu belirten Fatih Karademir de “Öğrendiğimize göre Dilan ilk başta başından pansuman yapılıp nezarete koyulacakmış. Milletvekilleri araya girdiği için hastaneye götürülmüş” dedi.

İHD adına açıklama yapan Esin Kavrul saldırıların en kirli psikolojik boyutunu Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun yürüttüğünü dile getirerek şunları söyledi: “Kafatasını parçalamakla kalmayıp militan ilan ettiğiniz Dilan da işçi sınıfının yanındadır. Ancak kafasına fişek sıktığınızdan bu yana tüm 17 yaş kuşağının sembolüdür. Gelecek yıl karşınızda binlerce genç Dilan bulacaksınız.”

İHD Yönetim Kurulu üyesi avukat Fazıl Ahmet Tamer, Dilan’ın yaşının 19 gösterilmeye çalışılarak, elindeki şişenin molotof kokteyli olduğu söylenerek İstanbul Valisi’nin ve Emniyetin başından beri müdahaleyi meşru göstermeye çalıştığını öne sürdü. (Burcu PURTUL UÇAR / Hürriyet)

1381310cookie-check‘Dilan’ın kafasına nişan aldılar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.