Dilenci de ceza ödeyecek

Toplum düzenini, genel ahlakı, sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacıyla çıkarılan Kabahatler Kanunu kapsamına giren idari para cezaları, Maliye Bakanlığının yüzde 12 oranındaki yeniden değerleme oranı çerçevesinde yılbaşından itibaren arttırılacak. 


İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, sarhoş olarak başkalarının huzurunu bozan, gürültü çıkaran, mal ve hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden, kaldırımları işgal eden, dilencilik yapan, sigara içilmesi yasak olan yerlerde tütün mamullerini tüketen ve kimlik bildirmeyenlere 69 YTL idari para cezası verilecek. 


Genelgede çevre kirliliğine neden olanlara uygulanan cezalar da yeniden belirlendi. 


Hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında kesim yapanlar, hayvan atıklarını dışarı bırakanların yanında kullanılmaz hale gelen ev eşyalarını belirlenen gün dışında sokağa yada kamuya ait yerlere atanlar da 69 YTL ceza ödeyecek. 


Kullanılmaz hale gelen motorlu kara ve deniz nakil araçlarını sokağa veya kamuya ait yerlere bırakan kişilere 353 YTL, evsel atık ve artıkların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişilere ise 25 YTL idari para cezası uygulanacak.

1070640cookie-checkDilenci de ceza ödeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.