Din dersi öğretmenine soruşturma

Din dersi öğretmenleri ile ilgili “demokrasiyi kabullenememe” tartışmaları Avusturya’da henüz bitmeden, din dersi öğretmenleri aleyhinde yeni bir tartışma ve soruşturma başlatıldı.

Başkent Viyana’nın göçmenlerin yoğun bir şekilde yaşadıkları Ottakring mahallesinde din dersine giren ve ismi açıklanmayan bir din dersi öğretmeni okulda çocuklara “Yahudi firmaların mallarını almayın” bildirilerini dağıttığı ortaya çıktı.

Bu bildiri sadece eyalet değil federal Eğitim Bakanı Claudia Schmidt’i de harekete geçirdi. Bayan bakan Schmidt, hem eyalet eğitim dairesine yazı göndererek durumun incelenmesini ve öğretmenin iş sözleşmesinin derhal bitirilmesi ile ilgili soruşturmanın başlatılmasını isterken, ayrıca durumu savcılığa da bildirerek “antisemitizim” açısından değerlendirilerek soruşturmanın açılabilirliğini kontrol etmelerini istedi.
    
GÖÇMEN NÜFUSU ARTIYOR

Diğer taraftan Avusturya Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Viyana’daki  ortaokul ve liselerde okuyan her dört öğrenciden birinin anadilinin Almanca olmadığı belirtildi.

Avusturya genelinde  en fazla göçmen öğrencinin Viyana’da yaşadığı ve bu oranın 2007/8 döneminde Avusturya’daki okullarda yüzde 12,5 olurken, Viyana’da ise yüzde 26,4 olduğu bildirildi.

Anadili Almanca olmayan öğrencilerin Avusturya’daki diğer eyaletlere göre dağılımı ise Burgerland’da yüzde 9,8,  Salzburg’da yüzde 8,3, Kärnten’de yüzde 7,8, Steiermark’da yüzde 7,4, Oberösterreich’da yüzde 7,2, Vorarlberg’de yüzde 7, Tirol yüzde 5,7 ve Niederösterreich’de yüzde 5,4 olarak kaydedildi.

FOTOĞRAF: Claudia Schmidt

1188040cookie-checkDin dersi öğretmenine soruşturma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.