Dink davasına devam edildi

Şişli’de öldürülen gazeteci Hrant Dink’in ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, ”devlet sırrı” olduğu için imha edilen ve bir örneği dosyaya gönderilen 90 sayfadan oluşan belgenin, tarafların katıldığı bir ortamda incelenmesini istedi.


İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Erkan Canak, dava dosyasına gönderilen evrakları okudu.


Duruşmada söz alan müdahil avukatlarından Fethiye Çetin, Dink cinayetiyle ilgili, ”devlet sırrı” olduğu için imha edilen bazı belgelerin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığınca dosyaya 90 sayfa olarak gönderildiğini hatırlattı.


Bu belgelerle gönderilen ve Ramazan Akyürek’in imzasını taşıyan üst yazının duruşmada okunmadığını ifade eden Çetin, bu yazının içeriği itibarıyla önemli olduğunu kaydetti.
Asıl tartışılması gerekenin bu üst yazıda mahkemeye hitaben yazılanlar olduğunu ifade eden Çetin, ”gizli” ibareli üst yazıda, ”Bu belgelerin hayati önem taşıdığını, deşifre olması halinde istenmeyen sonuçların doğabileceği”nin belirtildiği kısmı okudu.


Müdahil avukatlarından Bahri Belen de Türkiye’de henüz ”devlet sırrı” yasasının olmadığını belirterek, suç oluşturan hiçbir eylemin ”devlet sırrı” tarifinde yer almadığını kaydetti.


Avukat Belen ayrıca, Yasin Hayal’in Mc Donald’s davası, bu davadaki eylem için hazırlık hareketleri niteliğinde bir eylem olduğunu, bu eylemi Hayal’in tek başına işlemediğini, talimatını Erhan Tuncel’den aldığını ifade ettiğini söyledi.


Sanık Yasin Hayal’in avukatı Fuat Turgut de naip hakim tarafından incelenen söz konusu belgelerin içeriğini bilmeleri gerektiğini ifade etti.

1067980cookie-checkDink davasına devam edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.