Dinlemeler paranoya yarattı

Denizli Barosu tarafından düzenlenen ”Borçlar Kanunu Tasarısının Getirdiği Yenilikler” konulu konferans için kentte bulunan Gerçeker, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Telefon dinlemelerin, toplumda paranoya, korku yarattığını belirten Gerçeker, şöyle konuştu:

”Herkes telefonlarım dinleniyor korkusuyla, bu da güzel bir şey değil. Kişilik haklarını, özgürlükleri zedeleyici bir durum ortaya çıkıyor. Bunların belli ölçüde düzelmesi lazım. Hukuki olarak dinlenen, hukuka uygun olarak yapılan dinlemeler var, hukuka aykırı olarak yapılan dinlemeler var. Hukuka uygun olsa bile, bunlar özgürlükleri zedeliyorsa, bunların da değerlendirilip sistemin değiştirilmesi gerekiyor.”

Yasa dışı dinlemeler konusunda gerekiyorsa yasaların düzenlenebileceğini belirten Gerçeker, bütün bunlar için çabalarını sürdürdüklerini, üzerlerine düşen görevleri, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde mutlaka yerine getirecekleri konusunda kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini bildirdi.

12 EYLÜL ANAYASASI EN BÜYÜK DARBEYİ YARGI BAĞIMSIZLIĞINA VURDU

12 Eylül Anayasası’nın en büyük darbeyi yargı bağımsızlığına vurduğunu iddia eden Gerçeker, şunları söyledi:

“Yargı bağımsızlığını büyük ölçüde zedeleyen 12 Eylül Anayasası’ndaki hükümlerin mutlaka değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ama yargı reformu yapacağız derken, yargı bağımsızlığını geri götürmek değil, ileriye götürmek için bu reformları yapmak zorundayız. Yargının tamamen bağımsız olması gerekiyor ki, tarafsız olsun, tarafsız olarak, anayasadan aldığı yetki ile yetkisini millet adına kullanmaktadır.”

DEMOKRATİK MEŞRUİYET HAKKI
Yargı organının demokratik meşruiyet ile bir sorununun olmadığını ifade eden Gerçeker, “Demokratik meşruiyet hakkını anayasamızdan alıyoruz. Onun için parlamentodan, hakimler kuruluna, yargıya üye seçilsin gibi düşünceleri hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Bu yargı bağımsızlığını tamamen geri götürecek bir düşüncedir. Biz bu konudaki düşüncelerimizi çeşitli platformlarda dile getirdik. Notlar halinde düzenleyip yetkili kişilere verdik. Bunun her zaman takipçisi olacağız” dedi.

1497800cookie-checkDinlemeler paranoya yarattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.