Direnişçiler saldırı önceliğini tartışıyor

İngiltere’nin ciddi gazetelerinden The Independent, geçen hafta  Latafiya’da bir araca yapılarn saldırı sonrasında 16 Iraklı askerin öldürülmesi sonrasında direnişçilerde saldırı hedeflerinin tartışıldığını öne sürdü.

Gazete direnişçi gruplardan fanatik islamcıların, işgalciler ve onlarla işbirliği yapan herkesi hedefe almalarına karşın, ulusalcıların 130 bin ABD askerine konsantre olmayı doğru bulduklarını yazdı. Irak’ta din adamlarından Ahmed Hüseyin, direnişçilerin adam kaçırma yöntemleri ve sivilleri öldürmelerine karşı çıkarak işgalcilere karşı mücadele ve cihadın özüne gölge düşürdüğünü söylerken gazeteye konuşan Iraklılar da işgalciler dururken kendi vatandaşlarının öldürülmesini anlamsız bulduklarını dile getirdiler.

Irak’ta 38 farklı direnişçi grup işgalcilere saldırı düzenliyor… Son iki yıl içindeki saldırılarda  1.089 ABD’li asker öldürüldü ve 10 bini yaralandı. ABD’li askerlere ölümcül saldırılarda azalma gözleniyor. Ocak’tan bu yana 127 ABD’li asker öldürülürken, yalnızca Mart’ta 40 ve Nisan’ın ilk günlerinde 12 ABD’li asker vuruldu. ABD’li işgalcilere göre direnişçilerin sivillere yönelik saldırı sayısı günde 50-60’tan 40-45’e düşmeye başladı.

Geçen hafta Bağdat meydanında ilk kez toplanan 300 bin göstericili ABD ve işgalciler karşıtı gösteride George Bush, Tony Blair ve Saddam Hüseyin’in portakal renkli hapisane elbiseli maskotları taşınırken ilk kez “ABD’ye Hayır! İşgale Hayır!” sloganlarıyda ülkedeki Şii ve Sünni çoğunluğun işgalcilere mesajı yankılandı. ABD’yi koşulsuz destekleyen tek toplum ise Kürtler…

1103170cookie-checkDirenişçiler saldırı önceliğini tartışıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.