Diyarbakır zanlısı katliamı izlemiş

Diyarbakır’da kanlı saldırının ayrıntıları tek tek ortaya çıkıyor. Bombayı yerleştiren PKK’lı terörist Erdal Polat (23)’ın sorgusu sürüyor. Kuzey Irak’taki terör kampından eylül ayında kent merkezine gelen Polat’ın ilk olarak 5 Aralık’ta Huzurevleri Polis Merkezi’ne bomba koyduğu, ardından kampa dönmemesi yönünde talimat aldığını söylediği öğrenildi. Polat’ın Lice’de Hacı ve Rızgar kod adlarındaki iki teröristle birlikte Diyarbakır saldırısını planladığı ortaya çıktı. Polat’ın saldırıdan üç gün önce gelip keşif yaptığı ve hazır verilen 40 kg. bombayı Hacı ve Rızgar’la yerleştirdiği aracı olay günü öğle saatlerinde park ettiği belirlendi.


Polat, ifadesinde araçtan 150 metre mesafedeki parka geçerek, askerleri taşıyan servis otobüsünü beklemeye başladığını söyledi. Ardından bombayı çalıştıran düzeneğin düğmesine basan Polat, otobüs ve çevredeki araçlar yanıp gencecik insanların bedeni havaya savrulurken parktan yarattığı vahşeti izleyerek yaya olarak kaçtığı ortaya çıktı. Polat, ifadesinde “Sınır ötesinde düzenlenen operasyonlara katılan pilotların olduğu askeri servis hedefimizdi” dedi. Bomba düzeneğini çalıştırmak için düğmeye kendisinin bastığını söylediği de öne sürüldü.


VAN’DA DA BİR ZANLI


Polis, Erdal Polat’a, satın aldığı Lada aracın karşılığı olarak verdiği 3 bin 900 YTL ile 250 euro üzerinde bulunan parmak izinden ulaşmıştı. Polat ile birlikte aynı evde yakalanan iki terör örgütü üyesi ve Polat’ın 5 yakınının sorgusu sürüyor.


Polis önceki gece Polat’a yardım ettiği belirtilen bir kişiyi daha gözaltına aldı. Van’ın Başkale İlçesi’ne bağlı Geçitvermez mezrasında da olayla ilgili olabileceği düşünülen K. A. adlı kişi gözaltına alındı. Zanlı Van’dan Diyarbakır’a gönderildi.


AMACI GÖZDAĞI VERMEKMİŞ!


Sorguya katılan polislerin ölen 6 kişinin fotoğrafları ile geride bıraktıkları yakınlarını teröriste göstererek “Bak bu insanların ve ailelerinin hayatını ve geleceklerini aldın. Bu insanların acısını yüzlerinde görebiliyor musun. Ağlayan çocuğu görüyor musun? Onu babasız bırakmaya ne hakkın vardı?” dediği belirtildi. Polat’ın ise “Benim amacım bu insanlara zarar vermek değildi. Sınır ötesi operasyonların durdurulması için bir gözdağı vermek amacıyla yaptık. Bu kadar büyük bir patlama olacağını tahmin etmemiştim” dediği öğrenildi. (AKŞAM)

1053560cookie-checkDiyarbakır zanlısı katliamı izlemiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.