Diyarbakır’da 13 asker şehit

İşte Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama:

1. Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir.

2. Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

3. Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.

4. Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ERDOĞAN’IN MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşener’e bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Erdoğan, Diyarbakır’daki terör saldırısında 13 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, ”Bu eylemlerin ve arkasındaki güçlerin amacı apaçık ortadadır. Türkiye Cumhuriyeti, diğer bütün sıkıntıları gibi, terör sorununun da üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇAĞRI

Kılıçdaroğlu , Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili yayımladığı mesajda, ”Terör bir insanlık suçudur. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Bu süreçte önemli olan AKP Hükümeti’nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır. Israrla belirttiğimiz gibi, başta anamuhalefet olmak üzere milli iradenin tecelligahı TBMM ve kamuoyu AKP’nin kimlerle neleri konuştuğunu, neyin pazarlığının yapıldığını bilmemektedir” ifadesini kullandı.

BDP: ÜZGÜNÜZ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’in Silvan ilçesi kırsalında çıkan çatışmaya ilişkin, ”Her şeyden önce çok üzgün olduğumuzu belirtmek isterim. Yaşamını yitiren gençlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

1299570cookie-checkDiyarbakır’da 13 asker şehit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.