Diyarbakır’da olaylı yürüyüş

Bağlar ilçesindeki DTP il binası önünde toplanan ve aralarında DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat ve Mardin Milletvekili Emine Ayna ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu grup, Koşuyolu Caddesi’ne doğru yürümek istedi.


Polisin ilk başta müsaade etmemesi üzerine partililerin polisle yaptığı görüşmede izin verilmesinin ardından yapıldı. Fatih Lisesi önüne kadar yürüyen grup adına DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, burada hazırlanan basın açıklamasını okudu.


Atalay’ın, konuşmaların ardından gruba sessizce dağılmaları yönünde telkinlerde bulunmasına rağmen, grubun önünde bulunan ve çoğunluğunu çocukların oluştuğu kalabalık polise taş atmaya başladı.


Bunun üzerine polis biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Bağlar ilçesi ara sokaklarına giren gruplarla polisler arasında yer yer kovalamaca yaşandı. Olaylara karışan bazı kişiler gözaltına alındı.


ŞIRNAK’TA TERÖRE TEPKİ MİTİNGİ 


Öte yandan Şırnak’ta teröre tepki mitingi düzenlendi. Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, Şırnak Ziraat Odası, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile Yeşeren Gençlik Derneği’nin de bulunduğu bir grup sivil toplum örgütünce düzenlenen mitingde, Türk bayraklı tişörtler giyip, ellerinde Türk bayrakları ile Aktütün Karakolu ile Diyarbakır’da servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan asker ve polislerin fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, ”Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, ”Aktütün bizimdir, bizim olacak”, ”Teröre hayır, huzura evet”, ”Kahrolsun PKK”, ”Askere uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan attı.


Gruptan bazı kişiler ise ellerinde üzerinde Kürtçe terör örgütü aleyhinde sloganlar yazılı döviz taşıdı.

1068330cookie-checkDiyarbakır’da olaylı yürüyüş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.