Diyarbakır’da patlama: 5 ölü, 67 yaralı

Yenişehir Semti Mimar Sinan Caddesi’nde meydana gelen patlamada 3’ü ağır 67 kişi de yaralandı. Yetkililer, yaralı sayısının artabileceğini belirtti.


Patlamada ölen 5 kişinin, Cengiz Kaya, Eren Şahin, Melek İpek, Rıdvan Süer ve Ferhat Mutlu olduğu bildirildi.


Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  olay yerinde incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada, olay yerindeki 6 aracın ağır hasar gördüğünü ve olayla ilgili araştırmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirtti. Olayı gerçekleştirmiş olan terör örgütünün mensuplarının yakalanmasına çalışıldığını kaydeden Mutlu, “Şu anda gözaltına alınan yok” dedi.


Polis, patlamayla ilgili soruşturma kapsamında, olayın meydana geldiği bölgedeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.


ERDOĞAN: KARARLILIĞIMIZI ASLA GERİLETMEYECEK


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, terörün kanlı yüzünü Diyarbakır’da tekrar gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:


”Bu tür olaylar bizim kararlılığımızı asla geriletmeyecektir. Aynı kararlılıkla terörle mücadelede gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konudaki kararlılığımız tamdır ve devamlıdır. Bunu milletimizin bize olan güveniyle sürdürmekteyiz; gerek güvenlik güçlerimiz gerekse Silahlı Kuvvetlerimiz aynı kararlılıkla bu süreci devam ettirmektedir. Bizler de siyasi ve diplomatik boyutta aynı kararlılığımızı sürdürüyoruz.”

1052980cookie-checkDiyarbakır’da patlama: 5 ölü, 67 yaralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.