Ödüllü doktor yine bağış yaptı…

İngiltere Kraçilesi II. Elizabeth’in verdiği 2005’de ülkesine ve insanlığa üstün hizmet ödülleri “Order of the order British Empire-MBA” arasında Kıbrıslı Türk doktor Teoman Sırrı da yer almıştı.


TAK’ın aktardığına göre; Dr. Teoman Sırrı, kalp cihazlarını, bugün saat 11.00’de ziyaret ettiği Sağlık Bakanı Eşref Vaiz’e teslim etti.


Bakan Vaiz, bağış sırasında yaptığı konuşmada, Sırrı’nın, hekimlik görevini uzun yıllardır İngiltere’de başarılı bir şekilde sürdürdüğünü ve KKTC’nin fahri sağlık temsilciliğini yaptığını söyledi.


Sırrı’nın İngiltere’ye tedavi amaçlı giden ya da orada ikamet eden tüm KKTC vatandaşlarına destek olduğuna dikkat çeken Vaiz, Sırrı’nın, KKTC’nin sağlık konusundaki eksikliklerine de son derece duyarlı olduğunu ve her fırsatta katkı koymaya çalıştığını dile getirdi.
Vaiz, Sırrı’nın, geçen yıl da, Bakanlığa 4 farklı kalp cihazı bağışladığını hatırlatarak, bu yıl bağışlanan 3 cihazın çeşitli fonksiyonları olduğunu, ancak en önemli özelliklerinin çocuklar üzerinde de kullanılabilir nitelikleri olduğunu ifade etti.


Bağışlanan cihazların, hayat kurtarılmasına yardım ettiğini belirten Vaiz, bu yıl bağışlanan cihazların, defibrilatör, monitör ve EKG fonksiyonları olduğunu; ayrıca elektriğe bağlı olmadan da 1 hafta kullanılabildiğini anlattı.


Vaiz, bu cihazların, taşınabilir yapısıyla, ambulansların içerisinde veya sağlık merkezlerinde de kullanılabileceğini belirtti.


SIRRI: SPOR YAPIN


Dr. Teoaman Sırrı ise, Bakan Vaiz’in sistemi yenilemek için çok çalıştığını ve kendisinden diğer ülkelerdeki sağlık sisteminin nasıl çalıştığı hakkında bilgi istediğini ifade etti.


Sırrı, çeşitli ülkelerin sağlık sistemiyle ilgili olarak yaptığı çalışmaları Vaiz’e teslim ederek, “Bakanınız çok titiz ve çalışkan biri, eminim çok sağlam bir sağlık sistemi kuracaktır” dedi.
Sırrı, KKTC’deki sağlık sektöründe en çok dikkatini çeken noktanın çocuklara çok fazla aşı yapılması olduğunu söyleyerek, İngiltere’de fazla aşının etkileri üzerinde çalışmış doktorları KKTC’ye getirerek seminerler düzenlemek istediğini belirtti.


KKTC’de bayanlarda göğüs kanserinin çok yaygın olmasına da dikkat çeken Sırrı, “Göğüs kanserinin en büyük düşmanı spordur, bayanlar kaç yaşında olurlarsa olsunlar spor yapsınlar” dedi.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Dr. Teoman Sırrı

804450cookie-checkÖdüllü doktor yine bağış yaptı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.