Dünya Bankası ABD’nin, IMF İngiltere’nin

AÇIK GAZETE TARAMA TERCÜME SERVİSİ – ABD Başkanı George W. Bush’un, Avrupalı liderlerin çekincelerine karşın yeniden bir ABD’li adayın üstelik sert politika taraftarı Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz’i Dünya Bankası’na başkan adayı göstermişti. Oysa, İngiltere, Wolfowitz’in adaylığı öncesinde Avrupa’dan yetenekli ve deneyimli isimlerin Dünya Bankası Başkanlığına seçilmesin ABD’ye önermişti.


The Independent gazetesi de ABD’nin bu tek yanlı atama kararını eleştirerek, “Bankanın 20 milyar dolarlık bütçesinin de ABD çıkarları doğrultusunda kullanılacağına şüpheniz olmasın” yorumunu yapmıştı.


BUSH PAYLAŞIMI YAPTI


İngiltere’nin ciddi ekonomi gazetesi The Financial Times (FT), ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın geçen ayki Londra ziyaretinde Başbakan Blair’e Wolfowitz’in aday olacağı belirtilerek karşı çıkmaması istendiğini öne sürdü. Gazeteye göre; Rice Blair’e, “Başkan Bush’un IMF Başkanlığı’nda Gordon Brown’u görmek istediği” mesajını da iletti.


FT; Bush yönetiminin diğer Avrupa ülke liderlerini adaylıkla ilgili önceden bilgilendirmediğini belirterek, “Fransız lider Jacques Chirac ve Almanya’dan Gerhard Schröder’den başka yorum gelmese de Avrupa Irak savaşının mimarı Wolfowitz’i desteklemeyecek” yorumunu yaptı.

779440cookie-checkDünya Bankası ABD’nin, IMF İngiltere’nin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.