Dünya çizerlerinden Nazım portreleri Sergisi

Sergi duyurusu, ayni zamanda Don Quichotte’un portföyünde olan binbeşyüzü aşkın yabancı çizere mail yoluyla ulaştırılıyor. Sergiye katılmak isteyen çizerler, portre çalışmalarını 25.11.2005 tarihine kadar [email protected] adresine 300 dpi ve jpeg formatında mail olarak gönderebilecekler.

Sergi duyurusunda Türkçe ve İngilizce olarak Nazım Hikmet’in kısa bir tanıtımı yer alıyor. Ayrıca daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler için link te veriliyor.

Don Quichotte dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Karayel, sergiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Amacımız, Nazım Hikmet gibi dünyaya malolmuş bir şairimizi yine dünya çizerlerinin yorumlarından oluşacak bir portre sergisiyle anmak ve tanıtmak. Şimdiye kadar birçok Nazım sergisi gerçekleştirildi. Ancak ilk kez, değişik uluslardan çizerler, Nazım’ı çizecek. Henüz sergi duyurusu çok kısa bir süre önce yapılmasına rağmen, değişik ülkelerden portreler gelmeye başladı. Sanıyorum, hepimizin gurur duyacağı bir sergi olacak. Don Quichotte, hiçbir kurum ve kuruluşun desteğini almadan, zor da olsa Türk karikatürünü ve mizahını dünyaya tanıtmakta kararlı. “Nazım” sergisini değişik ülke ve şehirlerde açmak istiyoruz. Galeri konusunda bize yardımcı olabilecekler [email protected] mail adresine ya da 0049-711-8924850 telefon numarasına başvurabilirler.

(FOTOĞRAF: Ali Olgun’un Nazım portre çalışması

1117400cookie-checkDünya çizerlerinden Nazım portreleri Sergisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.