‘Dünya sığınmacılara el uzatmalı’

AB Azınlıklarından Sorumlu Rolf Ekeus’la görüşen Yuşçenko, Ukrayna’nın sınırlı finansal imkanlarını dile getirip sığınmacıların yerleşmesi ve bu nedenle ortaya çıkan problemlerin ivedilikle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna’nın bu konuda büyük ölçüde dünya kamu oyunun yardımına ihtiyac duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı, milli  okulların yapılması, gaz ve su temini projelerinde ve yolların yapımında  gereksim duyulduğunu belirtti. Ayrıca, yapılacak finansal yardımın küçük ve orta çaptakı ticaretin ilerlemesine de katkıda bulunacağını da söyledi.

Yuşçenko, “Ümidvarız ki, AB ülkelerinde ve ayrıca Rusya, Belorusya, Moldova, Romanya, Slovakiya vd. gibi ülkeler de  bu konuya dikkat çekecekler” dedi.

Ekeus da, “Ukrayna azınlıklar arasını barışın korunmasında diğer ülkeler için örnek göstermektedir” diyerek diğer ülkelerdeki azınlığı oluşturan Ukrayna’ların da haklarına dikkat çekeceğini söyledi.

Ukrayna’da Kırım ve Tatar sığınmacılar bulunuyor. AB ülkelerinde de ciddi bir Ukrayna nüfusunun yaşadığı tahmin ediliyor.

 


 

1108850cookie-check‘Dünya sığınmacılara el uzatmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.