Dünya Tüp Bebek Kongresi İstanbul’da

Alanlarında lider durumunda bulunan 100’ün üzerinde bilim adamının, tüp bebek ve genetikte çığır açan son çalışmalarını, Türkiye’den dünyaya duyuracağı 13. Dünya Tüp Bebek ve Genetik Kongresi, 26-29 Mayıs tarihlerinde 2 bine yakın uzmanın katılımıyla İstanbul’da yapılacak.


İlk kez 1978 yılında Luise Brown’ın dünyaya gelmesinden bu yana geçen 27 yılda, 2 milyona yakın bebeğin doğumuna neden olan yardımcı üreme tekniklerinde ve genetikteki başdöndürücü ilerlemenin yansıtılacağı kongrenin başkanlığını, Hacettepe Üniversitesi Üreme Endokrinolojisi ve Tüp Bebek Merkezi Ünitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Gürgan yapacak. 


Onursal başkanlıkları ise dünyada ilk tüp bebeğin doğumunu sağlayan Robert G. Edwards, Amerika’da bu çalışmayı ilk kez yapan Howard Jones, ilk mikroenjeksiyon uygulamasının mimarı A. Van Streirteghem ve Türk orijinli dünyaca tanınmış bilim adamı Victor Gomel üstlenecek. 


Kongre Başkanı Prof. Dr. Gürgan, yapacağı açış konuşmasında, tüp bebekte başarının her hastaya aynı yaklaşımla değil, kişilere özel planlamayla oluşabileceği üzerinde duracak, uygun şartlarda nasıl bir laboratuvar ve tüp bebek merkezi kurulabileceği ve bununla ilgili kalite kontrol mekanizmalarını da dile getirecek.


Kongrede ayrıca, ”Seks Seçimi Bir İnsanlık Hakkı mı?”, ”Dini İnanış ve Yardımcı Üreme Teknikleri”, ”Tüp Bebek Başarısı İçin Altın Standart Nedir?”, ”Tek Embriyo Transferine Doğru-Embriyo Seçimi” gibi konular da tartışılacak.

721370cookie-checkDünya Tüp Bebek Kongresi İstanbul’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.