Dünya'nın adını Amerika olarak değiştirelim mi?

Amerika, birleşik devletler topluluğudur. Birleşik devletlerin sınırları nereden başlıyor, nereye kadar yayılıyor? Siyasi sınırları kim tarif edebilir?
 
Amerika'nın siyasi ve ekonomik olarak etkilediği coğrafyaya bakarsak sınırların boyutları göreceli olarak sürekli değişim gösterdiğini görebiliriz. Irak birleşik devletlerin şimdilik bir eyaleti konumunda dururken, Türkiye nerede durur?
 
Amerika nezle olsa, biz ateşli hastalığa tutulup acil çıkış yolları arar olduk! Bizdeki değişiklikler oradan gelecek onaya tabi olduğuna göre, biz bu birleşik devletlerin neresinde duruyoruz? (Ekonomik/ siyasi olarak alınacak kararlar hala onarın denetimi altındadır. Bir istisnai durum yaşamış olmamız, geneli göz ardı edemeyiz.)
 
Bileşik devletlerin sıradan vatandaşı dışında bir çok bürokratın dahi bizden haberi olmadığını yapılan haberlerden biliyoruz! Biz ise ilkokula başlamadan Amerikan'ın ve başkanın adını biliriz. ABD coğrafyasında yaşayalar bile hemen başkanlarının ismini söyleyemezken, neden bizim çocuklarımız Amerikan başkanın adını bilir?
 
Amerika Birleşik Devletleri'nin siyasi sınırları nerede başlar, nerede biter?
 
Amerika'da ikiz kuleler yıkılırken, bir daha dünya eskisi gibi olmayacak sözü rahat rahat söylenirken, bizde bir Amerikan bankasının binası yıkılırken her şey eskisi gibi olmaya devam etmesi nasıl açıklanır?
 
Amerika'daki eyaletleri ve yasaları hakkında değişik haberler bizim gazetelerin sayfalarında sürekli yer alır, Amerikan gazetelerinde bizim ile ilgili haberler Ermeniler ya da Yunanlar ile ilgili olduğunda kısa olarak ismimiz geçer!
 
Amerika yeni göçmen olmuş yetenekli insanlara en üst noktada iş verirken fazla düşünmez, hatta bu durum onlar için doğal karşılanır, çünkü onlar göçmen ülkesidir ve her türlü olanaklar olduğunu tüm dünyaya göstermekten büyük mutluluk duyarlar. Çekim merkezi olmak ve her ülkede kendisinden bahsedilmesinden hoşlanan bu devletler topluluğu, aynı zamanda kendisini her ulustan ve devletten üstün görür. Bütün tepkileri bencilcedir ve çıkarını düşünür. Bir yere göz diktiğinde her türlü riski göze alırken, zararı oluşmaya başladığında, hemen geri çekilebilmektedir. Vietnam bu konuda örnektir. Amerika çıkarı olduğu sürece tanır, sonra gerisini dönmede tereddüt etmez.  Ülkelerin iç işlerine karışırken öncelik 'kendi çocuklarını' korur, 'kendi çocukları'nın yerini alacak birini bulduğunda hemen öteki yapabilmektedir. (Bizdeki darbeler ve sonuçları irdelenirse bu konuda örnekler ile karşılaşırsınız.)
 
Amerika kendisine karşı işlenmiş suçları kovboy titizliği ile çözerken, başkalarına karşı işlediği suçları tarih kitaplarında dahi görmek istemez, eğer suç kendisini etkilemekten uzaklaşmışsa bir dip not olarak açıklar!
 
Amerika kendi dünya görüşünü her türlü iletişim aracılığı ile anlatır. Dünya tv'lerini ve haber ajanslarını besleyen Amerikan patentli kaynaklardır. Onların denetiminden geçmeyen hiçbir haber global olarak gezemez!
 
Bizim çocuklarımız doğumundan sonra onların izin verdiği kadar hayal dünyalarını geliştirebilmektedir. Evrensel insan tipi ve düşünce yapısını bugün belirleyen ülke durumunda olduğuna göre bizlerde Amerika'ya bağlı devletler topluluğundan farkımız nedir?
Amerika'da oluşan her türlü kriz bütün dünyayı kucaklarken acaba diye düşünmekteyim, dünyanın adını Amerika olarak değiştirsek acaba büyük hata yapmış olur muyuz?


http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

711010cookie-checkDünya'nın adını Amerika olarak değiştirelim mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.