Dünyanın kokain başkenti: Londra

Gazete, düşen fiyatlar ve artan talep nedeniyle kokainin toplumun her kesiminde kullanılmaya başladığına dikkat çekerek “ecstasy” haplarının yerini kokainin aldığını belirtti. Kokainin fiyatının son on yıl içinde neredeyse yarı yarıya azaldığını belirten The Independent on Sunday, bu uyuşturucuyu Londra sokaklarında gramı 30 sterline bulmanın mümkün olduğunu yazdı.


Gece klüplerine giden yirmili yaşlardaki gençler arasında yapılan bir araştırmaya göre her 10 kişiden biri kokain kullandığını önesüren The Independent on Sunday tarafından yapılan bir araştırmada kokainin barlardan restoran tuvaletlerine kadar her yerde açıkça satıldığı belirlendi.


Gazete, uzmanların Londra’yı kokain başkenti olarak nitelediklerini vurgulayarak BM raporuna göre İngiltere’de her 50 kişiden birinin kokain kullandığını bu sayının dünyadaki tüm ülkelerden daha yüksek olduğunu yazdı.


FOTOĞRAF: Polisin geçen yıl başlattığı kampanyanın afişinde “Uyuşturucu tüccarlarının komşunuzun yüzünü böylesine değişmesine izin vermeyiniz” sloganı yazılı.


 

788710cookie-checkDünyanın kokain başkenti: Londra

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.