‘Doktorlarımız övünç kaynağı’

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, övgüye değer hizmetler ortaya koyan Türk doktorlarının, dünyadaki gelişmelerin dışında kalmadığını, buluş ve çalışmalarıyla tıp bilimine yadsınamaz katkılarda bulunduklarını söyledi. 


Sezer, çağdaş dünyada ”önce insan” anlayışının benimsendiğini, tıp alanındaki buluşların, insan yaşamı için tehdit oluşturan sağlık sorunlarının çözümü konusunda yeni iyileştirme yöntemleri ve teknolojilerin geliştirilmesine olanak sağladığını bildirdi. 


Mesajında, bilim insanlarının özverili çalışmaları sonucunda geliştirilen ve hastalıkların tanı ve iyileştirilmesinde büyük kolaylıklar sağlayan yeni yöntemlerin, insanların sağlıklı ve kaliteli, uzun bir yaşam sürmeleri konusunda umutları artırdığını belirten Sezer, şunları kaydetti: 


”Övgüye değer hizmetlerine her fırsatta tanık olduğumuz doktorlarımız, dünyadaki gelişmelerin dışında kalmamış, buluş ve çalışmalarıyla tıp bilimine yadsınamaz katkıda bulunmuştur. Yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarıyla tıp alanında adından söz ettiren bilim adamlarımız ve doktorlarımız Ulusumuzun övünç kaynağı olmuştur.”


 

1028810cookie-check‘Doktorlarımız övünç kaynağı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.