12.7 C
Istanbul
Tuesday, March 19, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Doların yine ateşi çıktı

Doların yine ateşi çıktı

Bankalararası piyasada yükselişe geçen dolar 4,63’ün üzerini gördü. Euro da 5,40’ın üzerine kadar yükseldi.

Dolar haftanın son işlem gününde yükselişe geçti.

Bankalararası piyasada güne 4,55 civarında başlayan dolar/TL 4,63’ün üzerine kadar çıktı. Dolar dün 4,50’yi aşması sonrasında bugün en yüksek 4,6342’yi gördü. Kur 4,60’ın üzerinde hareket ediyor.

Dolar, Merkez Bankası’nın son dönemde attığı adımlar ve Londra’da yabancı yatırımcılar ile gerçekleştirilen toplantıların Merkez’e olan güveni tazelemesiyle 4,9290 seviyesindeki tarihi zirvesinden uzaklaşmıştı.

Euro/TL de 5,40 seviyesinin üzerini gördü.

100 TL İLK 5 AYDA NE OLDU?

ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerini bugünden itibaren Avrupa Birliği (AB), Kanada ve Meksika’ya da uygulayacağını açıklaması ve siyasi belirsizliğin İtalya’dan sonra İspanya’da da etkili olması, yatırımcıların risk iştahını azalttı.

ABD’nin tek taraflı olarak aldığı ilave gümrük vergileri kararının ardından Avrupalı liderler, konuyla ilgili sert eleştiriler ve uyarılarda bulunurken, Kanada ve Meksika, ABD’nin uygulayacağı ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisine, karşı tedbirlerle cevap verdi.

Avrupa tarafında ise İspanya’da hükümet hakkında verilen güvenoyu önergesinin mutlak çoğunluğa ulaştığı ve bugün yapılacak oylamayla hükümetin düşeceği belirtiliyor.

Uzmanlar, ticaret ve siyasi gelişmelerin yanı sıra bugün ABD’de istihdam raporu ile dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yatırımcıların odağında olacağını belirterek, teknik açıdan dolar/TL’de 4,58’in direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

2193680cookie-checkDoların yine ateşi çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.