Dostumuz Brian öldü…

Savaş Karşıtı Kampanya’nın militan ismi Brian Haw (62) yaşamını yitirdi. Haw Westminister Parlamentosu önünde 2001’de kurduğu savaş karşıtı çadırında yaz kış demeden 10 yıl boyunca İngiltere ve ABD’nin Afganistan ve Irak işgallerini protesto etmiş ve kendisine ilgi gösteren turistlere İngiliz parlamenterlerinin iki yüzlülüğünü anlatmıştı…

Haw, çadırında işgalin korkunç fotoğraflarını çadırına asmış ve “Çocuk Katilleri”, “Çocuklarımı öldürme”, “İşgalciler Defol” gibi pankartlarla da yoğun trafikte halkın ilgisini yıllarca çekmeyi başarmıştı.

Ailesi yaptığı açıklamada Brian Haw’un haksızlığa meydan okuyarak Parlamento Meydanı’nda sabırlı ve uzun bir protestoyu sürdürdüğü vurgularak, Haw’ın kaybıyla ailesi ve bütün barış severleri yasa boğduğu belirtildi.

MİLİTANCA BİR YAŞAM

Haw yalnız savaşa karşı değil aynı zamanda gösteri ve protesto hakkı için de mücadele etti. Parlamento ve belediyenin protesto çadırını kaldırma çabalarına karşı yasal bir mücadele verdi. Hükümet’in 2005’te parlamentoya 1 km yakınında protesto yasağı getirmesini de Yüksek Mahkeme’ye götürerek, yasa öncesinde kurulduğunu kanıtladığı çadırını korumayı başardı.

Polis buna rağmen Haw’a rahat vermedi ve protesto çadırını kaldırmak için militan protestocuyla uğraştı…

837590cookie-checkDostumuz Brian öldü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.