‘Dr. Kelly intihar etmedi, öldürüldü’

Milletvekili Norman Baker, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, Tony Blair hükümetinin danışmanı ve biyolojik savaş uzmanı Dr.David Kelly`nin ölümüyle ilgili yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü soruşturmanın sonunda Dr. Kelly`nin, daha iddialı açıklamalar yapmasını engellemek isteyen Saddam karşıtı Iraklılar tarafından öldürülmüş olabileceğini söyledi.


Baker, Dr.Kelly`nin ölümüyle ilgili gerçeği İngiliz istihbarat ve güvenlik birimlerinin de bildiğini, fakat ölümüyle ilgili gerçeklerin bu birimler tarafından ört bas edildiğini iddia etti.


Dr. Kelly`nin ölümü ile ilgili yazdığı kitabı önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak olan Baker, yargıç Hutton tarafından yürütülen ve Kelly`nin yüksek dozda ilaç aldığı, bileklerini mutfak bıçağıyla kestiği sonucuna varılan soruşturmanın da gerçekleri yansıtmadığını belirtti.


İstihbarat servisi ve polisin Dr. Kelly`nin öldürüleceğini haber aldığını, fakat Kelly`i korumakta geçiktiğini savunan Baker, ölümünün ardından diplomatik ve politik bir krizin önlenmesi için cinayetin intihar süsü verilerek ört bas edildiğini öne sürdü.

806190cookie-check‘Dr. Kelly intihar etmedi, öldürüldü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.