Dr. Kenan Ateş’i yitirdik

17 Mart 1957 doğumlu olan Ateş 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

University College London (UCL), Royal Free & University College Medical School’da Moleküler ve Hücre Biyolojisi üzerine doktora yapan Ateş, DAY MER üyesiydi ve 1995’de Rainbow Art Centre’in kurucu üyeleri arasındaydı.

16 yıl yaşadığı Londra’dan Türkiye’ye döndükten sonra Evrensel, Evrensel Kültür ve Özgürlük Dünyası’nda yazıları yayımlanan Ateş, Hayat TV’de yayınlanan Bilim ve Toplum programının da destekçilerindendi. Ateş, Emek Partisi üyesiydi.

LONDRA’DA ANMA

Kenan Ateş üyesi olduğu DAY MER’de anıldı.

3 Nisan pazar günü saat 18’de DAY MER’in Tottenham’daki merkezinde yapılan anmaya 100’ün üzerinde katılımcı yer aldı.

DAY MER Sözcüsü, Ahmet Sezgin, Kenan Ateş’in bir bilim adamı olarak deneyim ve tecrübelerini halkın çıkarları için kullandığını anlattı.

DAY MER’in Lİverpol Liman İşçileri Grevi gibi içinde yaşanılan halkın haklı mücadelesinde yer almasında Ateş’in tecrübeleri de olduğunu anlatan Sezgin, şunları söyledi:

“Dr. Kenan Ateş her zaman iyimserdi. En zorlu anlarda bile ‘Çözeriz be hemşehrim’ diye umut verirdi. Kenan baharı, çiçekleri, bökrü böcekleri ve her daim insanları da çok severdi. Kenan bu uğurda Afrika Eritre’de savaş mağdurlarına yardıma gidecek kadar da idealistti… Dr. Kenan Ateş fiziksel olarak aramızda olmayabilir ama o her zaman aramızda yaşayacaktır…”

Toplantıya katılanlar Kenan Ateş ile anılarını anlattılar. Anma gecesi DAY MER Sanat ve Kültür Komisyonu’nun hazırladığı ve Kamil Küpeli’nin yönettiği Kenan Ateş’e adanan “Barış Şiirleri” adlı dinletiyle sona erdi.

İLGİLİ YAZI: Faruk Eskioğlu / Doktor Kenan Ateş’in ardından…

1483500cookie-checkDr. Kenan Ateş’i yitirdik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.