Dr. Özgür Akbaba için imza kampanyası

2004’ten bu yana Londra’da yaşadığını belirten Dr. Akbaba, aile hekimliği eğitimi sonrasında Kuzey Londra’daki Edmonton’da göreve başladığını belirtti. Londra’da 10 Kasım 2010’da parlamentodan başlayıp Muhafazakar Parti merkezinin bulunduğu Mill Bank’a kadar süren “üniversite harçlarının artışını protesto yürüyüşü”ne katılan Akbaba, şunları söyledi:

“Polis gösteriye izin vermedi. İtiş kakış sonrasıda ben de tutuklananlar arasındaydım. Karakola götürülüp ertesi günü bırakıldık. Ne yazık ki 23-25 Ocak tarihlerindeki duruşmada da jüri, kamu düzenini şiddete dayanarak bozmaktan ‘violent disorder’ suçlu buldu. Delil olarak sunulan görüntülerde benim şiddet uygulamam ya da polise saldırmam söz konusu değildi. Ne yazık ki bu madde şiddetin olduğu bir gösteride bulunan herkese uygulanabiliyor. Bu eylemde tutuklanan 60 gösterici ayrı ayrı yargılandı. Bir kısım arkadaşlar 12-24 ay arasında cezalara çarptırıldılar…”

“ŞİDDETE KARIŞMADIM”

Dr. Akbaba, mahkemede yaptığı savunmasıyla ilgili de şöyle konuştu:

“Her şeyden önce insan sağlığını tehdit edecek hiç bir şiddette bulunmam. Bulunmadım da… Protesto eylemine konu olan sosyal kesintiler ve haksız yere 3 katı artırılan eğitim harçları uzun dönemde toplum sağlığını olumsuz etkileyecek olgulardır. Göçmen bir toplum olarak intiharlar kanayan yaramız. Hükümetin bu uygulamaları toplumsal sorunları daha da artıracak niteliktedir… Bunların ötesinde eşim de bir öğrenci… Her duyarlı insan gibi ben de bu eyleme katıldım…”

Tottenham’daki isyana dönüşen gösteri sonrasında polisin özellikle “Violent disorder”‘ maddesiyle suçlamalarda bulunduğunu anlatan Dr. Akbaba, “Bu oldukca esnek bir madde. Önümüzdeki günlerde protesto eylemlerine karşı çok sık kullanılacağını da sanıyorum” dedi.

Dr. Akbaba, jürinin kendisini suçlu bulması sonrasında Sağlık Bakanlığı’ndaki aile hekimliği işinden çıkarıldığını vurgulayarak, 9 Şubat Perşembe günkü duruşmada yargıcın saptayacağı cezaya göre de İngiltere Tabibler Odası’nın da meslekteki geleceğini kararlaştıracağını belirtti.

AKBABA İÇİN KAMPANYA

Aile hekimi olarak toplum üyelerinin yardımına koşan Dr. Akbaba toplumsal ve sanatsal çalışmalarıyla da tanınıyor…

Londra’da Tükçe ve Kürtçe konuşan topluma hizmet eden pek çok dernek Dr. Akbaba’nın mesleğini sürdürmesini etkileyecek bir ceza almaması için imza kampanyası başlattı. Akbaba için imza toplayan dernekler arasında GİK DER, Tohum Kültür Merkezi, Cemevi, 100 çiçek Açsın, Nurhaklılar Derneği ve DAY MER’de yer alıyor…

Dr. Akbaba’nın arkadaşları ayrıca facebook’ta da imza kampanyası açtı…

AÇIK GAZETE: Toplumsal çalışmalarıyla tanınan Dr. Özgür Akbaba’nın mesleğini olumsuz etkileyecek bir ceza almamasını diliyoruz. Dr. Akbaba’yı tanıyan bir gazete olarak savunmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun kendi dilini konuşan doktorlara acil ihtiyacı olduğu gerçeğini de hatırlatmayı görev biliyoruz.

840520cookie-checkDr. Özgür Akbaba için imza kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.