DSP, CHP işbirliği heyetlere kaldı

İki liderin görüşmesinden sonra işin heyetlere kalması, sağda ANAVATAN ve Doğru Yol Partisi’nin Demokrat Parti çatısında birleşmesinden sonra solda da olası bir birlik konusunda iyimser bir tablo yarattı.


SEZEN MANİSA’DAYDI


Sezer, Manisa’da yapılan “Manisa Cumhuriyetine Sahip Çıkıyor” mitingine katılmadan önce İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.      


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın DSP’nin kapatılması yönündeki ilk önerisinin kabul edilemeyeceğini, bunun dışındaki tüm formüller üzerinde görüşmeye hazır olduklarını kaydeden Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:     


“CHP ile işbirliği mutlaka gerçekleşmeli. Ülkenin karşısındaki büyük tehditlere ve sorunlara karşı güçlü bir yapıyı ortaya koymak lazım. Bu da CHP ve DSP’nin işbirliğinden geçer. CHP’nin DSP’yi kapatma önerisi dışındaki tüm formüller konuşulur derken, bir seçim işbirliğinden bahsediyorum. Bunun koşullarının ne olacağıyla ilgili olarak her türlü özveriyi göstereceğiz. CHP yönetimi şimdilik bu konudaki durumunu değiştirmiş görünmüyor. Ancak ben umutluyum. CHP yönetimi de Türkiye’nin bu durumuna kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır.”

1042470cookie-checkDSP, CHP işbirliği heyetlere kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.