DTP ‘açılım’ı halka açıyor

DTP Basın Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, 28 Ekim? 1 Kasım 2009 tarihleri arasında Parti Meclisi, il başkanları ve belediye başkanları ile toplantılar gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, toplantılarda, örgütsel ve siyasal çalışmalarla birlikte, demokratikleşme süreci bağlamında Kürt sorununun çözümüne dair parti olarak neler yapılabileceği ve yaşanan yoğun siyasal gelişmelerin değerlendirilip, gelişmelere karşı alınacak siyasal tutumun belirlendiğine yer verildi.

Toplantılarda alınan kararların 7 Kasım Cumartesi günkü Merkez Yürütme Kurulu toplantısında görüşüldüğü ifade edilen açıklamada, varılan sonuçlara ilişkin şunlar kaydedildi:

”Önümüzdeki süreçte parti olarak Türkiye kamuoyu, aydınları, demokrat çevreler ve de sivil toplum örgütleri ile daha yoğun ilişkilerin geliştirilmesi kararı alınmıştır.

Basın ve yayın organları ile sürece ilişkin bilgilendirme amaçlı toplantılar düzenlenecektir.

Başta eşbaşkanlarımız ve milletvekillerimiz olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında Kürt sorununun demokratik çözümüne ilişkin (panel, toplantı, sempozyum ve konferans…) programlara katılım gösterilecektir.

Kadına karşı her türlü şiddetin karşısında olan partimiz, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü’ vesilesiyle 24 Kasımdaki grup toplantımızı kadın temsilcileri ve örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirecektir.

Ayrıca tüm belediyelerimiz bilboardlarda kadına karşı şiddeti kınayan afişler kullanacaktır ve 22 Kasım tarihinde Mardin’in Kızıltepe ilçesinde merkezi bir kadın mitingi düzenlenecektir.

Önümüzdeki günlerde görülecek olan partimizin kapatma davası, milletvekillerimizin yargılanma süreçleri ve halen tutuklu bulunan parti üye ve yöneticilerimiz ile ilgili hukuki ve siyasi çalışmalar yoğunlaştırılacaktır.

Partimiz, önümüzdeki aylarda örgütsel ve eğitim çalışmalarına yoğunluk vererek ‘demokratik açılım’ sürecini halkla tartışma ve değerlendirme ile sürdürecektir.

Eşbaşkanlarmızın startını vereceği (15 Kasım – 15 Ocak tarihleri arasında) örgütlü bulunduğumuz tüm il ve ilçelerde halk toplantıları dizisi gerçekleştirilecektir.

Bu toplantılarda halkımızın, ‘demokratik açılım’ süreci hakkında bilgilendirilmesi ve sürece dahil edilmesi için partimiz örgütlenme kampanyası başlatacaktır.”

1223790cookie-checkDTP ‘açılım’ı halka açıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.