DTP’li vekiller zorla getirtilecek

Başka illerde yargılandıkları davalar kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen talimat duruşmalarına Türk, Ayna ve Demirtaş katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, sanık Türk hakkında çıkartılan duruşma gününü bildirir çağrı kağıdının sekreterine tebliğ edildiğini belirterek, Türk’ün duruşmaya gelmediği gibi mazeret de bildirmediğini ifade etti.

Şatır, diğer talimat duruşmalarında ise BDP Milletvekilleri Ayna ve Demirtaş’ın duruşmada hazır edilmesi için yazılan müzekkereye verilen cevapta eski DTP, yeni BDP binasına gidildiği, ancak bahsi geçen kişilerin parti binasında olmaması nedeniyle bu kişilere ulaşılamadığının bildirildiğini aktardı.

Cumhuriyet Savcısı Halil Acıoğlu, mahkemede ifadelerinin alınması için sanıklar hakkında zorla getirme kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, iddianame içeriği, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin konuyla ilgili içtihatları, usulen yapılan tebligata rağmen duruşmaya gelmemeleri karşısında Ceza Muhakemesi Kanununun 146. ve 199. maddeleri uyarınca, savunmalarının alınması için günsüz olarak zorla hazır edilmeleri konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verdi.

Mahkeme, duruşmaları 13 Nisan 2010’a erteledi.

”Terör örgütünün propagandasını yaptıkları” iddiasıyla Demirtaş Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, Ayna Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde, Türk ise İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

1228460cookie-checkDTP’li vekiller zorla getirtilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.