DTP’lilerden operasyon bölgesinde çadır

DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, sınır ötesi ve sınır içi operasyonlara ilişkin aldıkları eylem kararını açıkladı. Yüksek, sınır ötesi ve sınır içi operasyonlara karşı olduklarını göstermek için Şırnak kırsalında çadır kurup bir gün kalacaklarını ve bir deklarasyon yayınlayacaklarını söyledi. Yüksek, DTP yöneticileri ile halkın katılımıyla gerçekleştirecekleri yürüyüşün başlangıç noktasının İstanbul, buluşma noktasının ise Diyarbakır olacağını ifade etti. Yüksek, şunları söyledi:


“Türkiye’deki Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesini istiyoruz. Şiddetin, savaşın, çatışmaya dayalı politikanın bu sorunu çözmediğini daha derinleştirdiğini görüyoruz. Savaşa ve inkara dayalı politikaları yanlış buluyoruz. Biz bu politikalara karşı olduğumuzu göstermek ve sınır ötesi ve sınır içi operasyonları kabul etmediğimizi göstermek için somut uygulama alanı olan, operasyonların yaşandığı bölgeye gidip tekrar sesimizi duyurmak istiyoruz.”


Yüksek, “Şırnak kırsalından Türkiye ve dünya kamuoyuna demokratik projelerle çözüm üretme çağrısında bulunacaklarını” söyledi. Yüksek, “Bu defa toplantı salonundan değil, savaşın yapıldığı dağın başından deklarasyon yayınlayacağız. Tüm il ve ilçe örgütlerimiz eyleme katılım gösteriyor” şeklinde konuştu.


İstanbul başlangıç, Diyarbakır’ın da buluşma noktası olacağını ifade eden Yüksek, “Diyarbakır’da bölgeye yürüyenleri on binlerin uğurlamasını bekliyoruz. Operasyon bölgesine de temsilen birkaç bin kişi gidecek. Şırnak’ın kırsalına gideceğiz ve orada çadır kurup bir gün kalarak deklarasyon yayınlayacağız” dedi.


Yüksek, operasyon bölgesine yürüyüş eylemine kadar da basın açıklamalarıyla evlere, işyerlerine ve arabalara beyaz tülbent asma eylemini başlatacaklarını bildirdi.

1053880cookie-checkDTP’lilerden operasyon bölgesinde çadır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.