Duvara Karşı, 18 Şubat’ta Londra’da

Yönetmen Fatih Akın’ın (30) Altın Ayı ödüllü filmi Duvara Karşı, geçen Londra West End’deki Soho Curzon Sineması’nda özel bir gösterimde seyircisiyle buluştu.


İngilizlerin büyük ilgi gösterdiği filmin ardından Fatih Akın, Time Out Dergisi’nin sinema editörü Andrew Bird’ün yönettiği söyleşide izleyicilerin sorularını cevaplandırdı.


Filmin İngiltere organizasyonunu gerçekleştiren Soda Pictures’den alınan bilgiye göre, “Duvara Karşı”, 18 Şubat’tan itibaren Londra, Dublin ve Edinburgh’ta vizyona girecek.


Sibel Kekilli ve Birol Ünel’in başrollerini üstlendiği film, Altın Ayı’nın yanısıra Avrupa Film Akademisi’nin en iyi film ve halkın seçtiği en iyi yönetmen ödülleri dahil bir çok ödüle değer görülmüştü. 


AKIN’IN LONDRA DEMECİ
Özel gösterimi için Londra’ya gelen Türk yönetmen Fatih Akın, Türk sinemasında herşeyin olduğunu yanlızca paranın olmadığını söyledi.


Akın, Uzak filmine övgüler yağdırarak, “Ben hem iki kültürün arasında, hem de iki sinema arasında büyüdüm, onlardan beslendim. Küçüklüğümde Almanya’da hep Yeşilçam filmleri seyrederdim Nuri Bilge Ceylan’ın sinemasını. Bana çok yakın bu sinema” dedi.


‘Duvara Karşı’ filmi ile iyi bir çıkış yakaladığını ve son derece beğendiğini kaydeden Fatih Akın, “Türk sinamasını çok seviyorum, kendimi oranın bir parçası olarak görüyorum. Öğrencilerime hep Türk filmleri seyrettiriyorum. Yavuz Turgul’un, Yılmaz Güney’in, Zeki Demirkubuz’un, Nuri Bilge Ceylan’ın sineması Bana çok yakın bu sinema” diye konuştu.

777930cookie-checkDuvara Karşı, 18 Şubat’ta Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.