‘İşe Bir Saat Geç Gelme Eylemi’ yaptılar

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı önünde toplanan sendikacılar, “Sağlıksız reform, sağlığımızı bozuyor”, “Memur arkadaş aldanma, bu reforma kanma” yazılı dövizler taşıyarak, “IMF sizinle gurur duyuyor”, “Sağlık hakkımız satılamaz” sloganları attılar.


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, tüm iş yerlerinde yapılan ortak açıklamayı burada okudu. Akyıldız, yapılmak istenen düzenlemelerle her muayene için 2-10 YTL, tedavilerden 608 YTL’ye kadar katılım payı alınacağını, hastaneye yatan ya da ameliyat olan hastalardan masrafların yüzde 1’inin isteneceğini, hastanede yatarken ilaç ya da protez kullanıldığında bu miktarın yüzde 20’ye kadar çıkacağını, aylık geliri 145 YTL’nin üzerinde olan herkesten 73-475 YTL arasında sağlık sigortası alınacağını kaydetti.


Akyıldız, “Tüpraş, Petkim, Erdemir, Türk Telekom satıldı. Şimdi de sağlığımız satılıyor. Emekliliğimiz ipotek altına alınıyor” diye konuştu.


DİĞER İŞ YERLERİNDEKİ EYLEMLER


Sağlık Bakanlığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eylemde de Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ortak açıklamayı okudu.


Basın açıklaması sonrasında vatandaşlarla Türk Sağlık-Sen üyeleri arasında tartışma çıktı. Vatandaşlardan bazıları, bu tür eylemlerin hasta ve hasta yakınlarını mağdur ettiğini, hükümetin sağlıkta yaptığı değişikliklerden memnun olduklarını belirtirken, sendika çalışanları ise “vatandaşların değişikliklerden haberi olmadığını, uygulamalar başladığında mağdur olacaklarını” ileri sürdüler.


GARDAKİ EYLEM


Ankara Garı’ndaki eylem nedeniyle banliyö trenleri saat 08.30’dan itibaren 35 dakika geç hareket ettiler. Banliyö trenlerinin kalktığı peronda toplanan Türk Ulaşım-Sen üyeleri pankart açıp, slogan attılar.

1053790cookie-check‘İşe Bir Saat Geç Gelme Eylemi’ yaptılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.