Eşcinseller ‘resmen’ yürüdü

 


 Hilal Yılmaz


 


Londra, tarihinin en büyük eşcinsel festivaline sahne oldu. Öğle saatlerinde ünlü ‘Hyde Park’ta buluşan binlerce eşcinsel, bando ve samba gösterileri eşliğinde Londra’nın merkezindeki ‘Trafalgar Meydanı’na kadar yürüdü. Birbirinden ilginç kostümlerle tarihi meydanı dolduran eşcinseller, şarkı ve dans gösterileri eşliğinde, ilk ‘resmi’ festivallerini coşkuyla kutladı.  Londra sokaklarını renklendiren 60 binin üzerinde eşcinsel, Trafalgar Meydanı’ndaki konseri ve dans gösterilerini de  ilgiyle izledi.


 


Londra’nın ilk resmi eşcinsel festivalinde,  ülkemizde hiç de alışık olunmayan bir şekilde, Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Ken Livingstone, bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Livingstone, festivalin resmileşmesini bir zafer olarak nitelendirirken, Londra’nın özgür bir şehir olduğu mesajını verdi.


 


Büyük coşku içinde geçen ilk resmi eşcinsel festivalinin, şimdiye dek Londra’da düzenlenmiş en kapsamlı festival olduğu belirtildi. Yetkililer, ‘Ford’ ve ‘Metropolitan Polisi’ gibi sponsorların desteğiyle organize edilen festival için tam 100 bin sterlin harcandığını kaydetti. Londra’daki ilk resmi eşcinsel festivalinin, geçen yıl Sydney’de 500 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen dünyanın en büyük eşcinsel yürüyüşüne rakip olması beklendiği belirtildi. İngiltere’de ilk eşcinsel festivali 1972 yılında düzenlenmişti.


 

776360cookie-checkEşcinseller ‘resmen’ yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.