Eşcinsellere gösteri yasağı

Geçen yıl düzenlenmek istenen gösteriye yasak getiren Varşova Belediye Başkanı ve “Cumhurbaşkani adayı” Lech Kaczynski, bu yil da Varşova’da “Eşcinsel Haklarına Saygı Gösterisi” yapmak isteyen binlerce eşcinsele yasak koydu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkani Kaczynski, “Gösteriyi engellemek benim yetki alanımda ayrıca eşcinsellerin gösterisi savaş direnişcilerinin yürüyüşüyle aynı zamana denk geliyor”dedi.

Eşcinsellik propagandası yapılmasına karşı olduğunu belirten Kaczynski’nin bu kararı eşcinseller ve lezbiyenler arasında tepkiyle karşılandı.

Belediye Başkanı’nın tutumu karşısında şaşırmadıklarını açıklayan eşcinseller, geçtiğimiz yıl Krakow Belediyesi yetkililerininde benzer yasaklamayla gösteri yapmalarına izin vermediklerini ve yasaklamaya rağmen yapılan gösteri sırasında bazı kişilerin kendilerine taş ve yumurta atarak saldırdıklarını açıkladılar.

Açıklamada; eşcinsellere karşı uygulanan bu insanlık dışı tutum ve resmi yetkililerin tek tip vatandaş yaratma girişimlerine karşı Avrupa Birliği’nden yardım talebinde bulunacakları belirttiler.

Gösteri Organize Komitesi,  Belediye Başkanı’na rağmen “Eşcinsel Haklarına Saygı Gösterisi’ni mutlaka gerçekleştireceklerini açıkladılar.

1106700cookie-checkEşcinsellere gösteri yasağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.