Eco: Berlusconi ülkeyi harabeye çevirdi

Bir grup muhalif aydının kurduğu “Liberta e giustizia” (Hürriyet ve Adalet) adlı internet sitesinde yazan Eco, Berlusconi’nin beş yıllık iktidarının memleketi uçuruma sürüklediğini kaydetti.

Genel seçimlere bir ay kaldığına işaret eden yazar, “Randevumuz çok dramatik olacak” ifadesini kullandı. İtalya’nın 2001 seçimlerinden bu yana gerek anayasa ve yasalara saygı bakımından, gerek ekonomi alanında, gerekse uluslararası itibar açısından düşüşe geçtiğini belirten “Gülün Adı”nın yazarı, “bu hükümetle beş yıl daha gidersek düşüş çok daha müthiş olacak, belki de bir daha belimizi doğrultamayacağız…” diye yazdı.

9-10 nisan seçimlerinin, önceki seçimlerden farklı olacağını belirten Eco, “Eski seçimlerde memleketi demokratik kurumlar aracılığıyla yönetecek kimseler seçiliyordu, şimdiyse bu kurumları kurtarmak gerekiyor…” ifadesine yer verdi.

Eco, “soldan hayal kırıklığına uğramış olanlara” da çağrıda bulunarak, bütün memnuniyetsizliklerine rağmen Romano Prodi başkanlığındaki merkez-sol cepheye oy vermelerini istedi ve aksi halde, İtalya’nın onu çöküşe sürükleyenlerin elinde kalacağını belirtti.

Eco şöyle dedi: “Gemi batabilir. Herkes yerini almalı ve merkez-solun zaferi için oy kullanmalı.”

1124580cookie-checkEco: Berlusconi ülkeyi harabeye çevirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.