Ecz. Ali Gül Özbek: Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nden milletvekili adayıyım

FARUK ESKİOĞLU / LONDRA – Haringey eski belediye başkanı Ecz. Ali Gül Özbek, İşçi Partisi’nden Kuzey Enfield’de milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Gazetemizi ziyaret eden Özbek, toplumdan gelen destek üzerine aday olduğunu belirterek, herhangi bir ayrımcılık yapmadan toplumun ve Kuzey Enfield seçmeninin parlamentodaki sesi olmak istediğini söyledi.

Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nden milletvekili olan Joan Ryan, geçen yıl partisinden istifa
etmişti. Ülkede yapılacak genel seçimlerde Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nden gösterilen tek adayın kazanma olasılığı çok yüksek görünüyor.

Ecz. Özbek, seçimlerde “Hiçbirimiz hepimizden daha güçlü değildir” sloganıyla aday olduğunu belirterek “Toplumdaki ortak paydalarda birleşerek sesimizi parlamentoya taşımalıyız. Amacımız ‘demokrasi, sosyal devlet ve fırsat eşitliğini savunurken din, dil, ırk, cinsiyet ve renk ayrımı gözetmeden herkese eşit mesafede durup daha güzel bir dünya için politikalar üretmek’ olmalıdır. Ötekileştirilmiş bir toplumdan gelen birisi olarak İşçi Partisi’nin eşitlikçi politikalarından etkilenerek yıllardır aktif siyaset içindeyim” dedi.

Milletvekilliği adaylığında amacının kişisel çıkar ya da meşhur olmak gibi güdüleri olmadığını vurgulayan Ecz. Özbek, “Toplum çıkarı her siyasetçinin önceliği olmalıdır. Ayrıca dört yıl boyunca belediye meclis üyeliği ve belediye başkanlığım dönemimde de ekonomik bir beklentim olmamıştı” diye konuştu.

Ecz. Özbek, toplumdaki 17 köy ve yöre derneğinin geçen Nisan’da “Toplumda saygı duyulan Özbek’i milletvekilliği için öneriyoruz” açıklaması yaptığını hatırlatarak, “Toplum temsilcilerinin isteği üzerine aday adayıyım. Topluma layık olmak benim için şereflerin en yücesi” dedi.

Sorumuz üzerine de İşçi Partisi’nde durduğu yeri, “aile geleneğinden gelen demokratik sosyalist” diye tanımlayan Ecz. Özbek, “Bir siyasetçi gruplaştırıcı değil tam tersine birleştirici olmalıdır” diye devam etti.

Ecz. Özbek, sesini duyuran basın emekçilerine teşekkür ederek, milletvekilliği yolunda toplumdan destek beklediğini de sözlerine ekledi.

ADAY SEÇİMİ NASIL OLACAK?

Kuzey Enfield 1974’ten bu yana parlamentoya temsilci gönderiyor ve 2015’ten bu yana da İşçi Partisi milletvekili Joan Ryan tarafından temsil ediliyordu.

Kuzey Enfield İşçi Partisi milletvekili aday adayları bir partili tarafından partiye öneriliyor ve bir başka partili tarafından da onaylanıyor. İşçi Partisi’nin Kuzey Enfield’deki 7 mahallesinde yapılacak elemelerle aday adaylarının sayısı 5’e düşürülecek. Büyük olasılıkla 26 Ekim’de yapılacak Kuzey Enfield İşçi Partisi Aday Seçimi Toplantısı’nda delegelerin karşısında aday adayları kendilerini tanıtacak ve yapılan seçimlerde de partiyi temsil edecek tek milletvekili adayını belirlenecek.

2334130cookie-checkEcz. Ali Gül Özbek: Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nden milletvekili adayıyım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.