Edip Akbayram ‘Newroz’a geliyor

İngiltere Newroz 2007 Hazırlık Komitesi tarafından Hackney Belediyesi’nde yapılan basın toplantısına Hackney Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Faizullah Khan, Fed-Bir Başkanı Arzu Peşmen, Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş ve Newroz Hazırlık Komitesi üyeleri katıldı.


Açıklamada, “Newroz”un Kürt halkı açısından barış ve özgürlük bayramı olarak kutlandığı ve milyonlarca insanın 2007’de de aynı anlayış içinde “Newroz  Bayramı”nı kutlayacağı belirtildi.


Hackney Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Faizullah Khan’da Hackney bölgesinde bulunan Kürtlerin Newroz Bayramı’nı Hackney’de kutlamalarında büyük bir mutluluk duyduğunu  belirterek, Kürtlere Londra’nın çok kültürlülüğüne katkıda bulundukları için teşekkür etti.


Açıklamada Avrupa’da gerçeklesen Newroz kutlamalarının 21 yıldır aralıksız olarak İngiltere’dede devam ettiği ve son iki yıldır da bir aylık görkemli festivaller şeklinde kutlandığı vurgulandı.


Bu yılki kutlamalar 1 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle yapılacak. “Newroz” 2007 kutlamalarında geceler, paneller, şiir günleri, sergiler, çocuklara yönelik okullarda kutlamalar, resepsiyonlar ve benzeri renkli etkinlikler gercekleşecek.


20 Mart’ta yapılacak olan “Newroz” resepsiyonuna ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Ken Livingstone ev sahipliği yapacak. “Newroz” nedeniyle bu yıl düzenlenecek panellere Türkiye’den Akın Birdal, Orhan Alkaya, Tarık Ziya Ekinci, Eren Keskin, Aysel Tuğluk gibi tanınmış simalar katılacak.


“Newroz” kutlamaları 1 Nisan tarihinde Shoreditch Park’ta yapılacak olan ve Edip Akbayram, Koma Agire, Jiyan, Rojin ve Aziz Weysi gibi sanatçıların katılacağı büyük bir şenlikle son bulacak.



 

799520cookie-checkEdip Akbayram ‘Newroz’a geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.